Blogi ja uutiset | WellO2 Suomi
HUOM! Nyt voit tilata WellO2-laitteen jopa 24kk maksuajalla täysin ilman korkoa tai muita kuluja. Voit tilata myös soittamalla 010 583 7966 (ark.9-17). Ilmainen kotiintoimitus yli 40€ ostoksiin. HUOM! Nyt voit tilata WellO2-laitteen jopa 24kk maksuajalla täysin ilman korkoa tai muita kuluja. Voit tilata myös soittamalla 010 583 7966 (ark.9-17). Ilmainen kotiintoimitus yli 40€ ostoksiin.

Blogi ja uutiset

WellO2-hengitysharjoituslaite helpottamaan uniapnean oireita

WellO2-hengitysharjoituslaite helpottamaan uniapnean oireita

Uniapnea on nykyisin kansansairaus. Sen oireista kärsii jo vähintään 4% miehistä ja 2% naisista. Uniapnean oireita aiheuttaa usein nielun heikentynyt lihasvoima. Sikeässä unessa myös nielun lihakset rentoutuvat ja jos nielu on jo valmiiksi ahdas, painuu se unen aikana kiinni, jolloin hengitys yöllä katkeaa ja nukkuja havahtuu. Uniapnea siis aiheuttaa yöllä happitason laskua ja lisäksi keskeyttää yöunen, joka vaikuttaa saisrtuneen päiväaikaiseen jaksamiseen.

Uniapnean oireiden hoitoon uusia keinoja

Uniapnean parantamiseksi ei ole löydetty keinoja, mutta sairauden oireita helpotetaan yleensä joko pudottamalla painoa tai CPAP-ylipainehoidolla, jossa yöaikaan käytettävän maskin kautta voimakas ilmavirta muodostaa nieluun ilmalastan ja pitää näin hengitystiet auki.

Uniapneasta lisää tietoa löytyy esimerkiksi täältä:

Turun yliopiston Unitutkimuskeskus on käynnistänyt tutkimuksen, jossa selvitetään, voidaanko nielun lihasvoimaa lisätä hengitysharjoittelulaitteella ja näin vähentää uniapnean oireita sekä kuorsausta.

Englantilainen Daily Mail on huomioinut tämän Turussa tehtävän tutkimuksen artikkelissaan 2.8., mikä kertonee siitä, että puhumme maailmanlaajuisesta ongelmasta. 

Hengitysharjoittelun hyödyt uniapnean hoidossa

Hengitysharjoittelua uniapnean hoidossa on tutkittu aiemminkin, mutta ongelmana on ollut, että harjoittelussa on käytetty vain uloshengitysvastusta ja laitteiden tuottama vastus, jota vastaan lihastyötä tehdään on ollut pieni.

WellO2 on markkinoilla ainoa vastusharjoitelulaite, jossa on sekä ulos että sisäänhengitysvastus ja vastuksen voimakkuus on säädettävissä, niin että kuten kuntosalilaitteissa yleensäkin, joutuvat nielun lihakset tekemään töitä ja säännöllisellä käytöllä lihasvoima kasvaa.

Kun lihasvoima parantuu, lisääntyy tila nielussa ja sikeässäkään unessa nielu ei ahtaudu ja myös ilma yöllä kulkee. Tällöin uni ei yöllä katkea ja päiväaikainen väsymys helpottaa.

Englantilainen unitutkija ja British Sleep Societyn jäsen Tri Neil Stanley, kommentoi aihetta Daily Mailin artikkelissa:

 "On varmasti todisteita siitä, että ylempien hengitysteiden lihasten vahvistaminen voi auttaa vähentämään uniapneaa - kaikki mikä tekee sen, on varmasti hyödyllistä."

WellO2 eroaa siis muista markkinoilla olevista hengitysharjoittelulaitteista siitä, että se harjoittaa sekä ulos, että sisäänhengityslihaksia. Lisäksi laitteesta hengitetään harjoittelun aikana lämmintä vesihöyryä. Kun lihakset limakalvon alla tekevät työtä, niiden aineenvaihdunta lisääntyy ja lämpö parantaa limakalvon läpäisevyyttä, jolloin kosteus pääsee tehokkaammin limakalvon sisälle.

Kun hengitysteiden limakalvo on kostea ja hyvinvoiva, ei se reagoi niin herkästi ulkoisille ärsykkeille ja hengitysteitä ahtauttavaa turvotusta ja tukkoisuutta ei esiinny niin herkästi. Lämpö lisäksi tehostaa limakalvon omaa toimintaa, jolloin värekarvatoiminta tehostuu ja limakalvo pystyy paremmin suojaamaan meitä, vaikkapa taudinaiheuttajilta. WellO2-laitteessa oleva vesi muodostaa puhallettaessa myös värinää, joka osaltaan vaikuttaa myönteisesti hengitysteiden kuntoutukseen.

Hengitysharjoittelulla on paljon positiivisia vaikutuksia myös moniin muihin hengitysongelmiin tai sairauksiin.

 

Tilaa WellO2 itsellesi verkkokaupastamme!

Etsimme Pirkanmaalla asuvia WellO2-käyttäjiä testiryhmään!

Etsimme Pirkanmaalla asuvia WellO2-käyttäjiä testiryhmään!

WellO2 Oy hakee pirkanmaalaisia WellO2-hengitysharjoituslaitteen käyttäjiä touko-heinäkuun aikana toteutettavaan käyttäjätestaukseen. Käyttäjätestauksella on tarkoitus selvittää syksyllä 2022 markkinoille lanseerattavan uuden hengitystä mittaavan suukappaleen käytettävyyttä käyttäjän näkökulmasta. Kyseessä on WellO2-laitteeseen kiinnitettävä keuhkojen kuntotasoa mittaava erillinen suukappale.

Puhelinsovellukseen siirtyvien tulosten ansiosta pystyt seuraamaan keuhkojesi kuntotason kehittymistä sekä hengitysharjoitustesi tehokkuutta. Sovellus sisältää hengitysharjoituksia erilaisiin tarpeisiin.

Käyttäjätestaukseen osallistujien hakuaika on 1.-17.4.2022. Käyttäjätestaus on osa Tampereen ammattikorkeakoululle toteutettavaa ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon opinnäytetyötä. Kiitokseksi testaukseen osallistumisesta saat käyttöösi uuden hengityksen kuntotasoa mittaavan WellO2-tuotteen (arvo n. 100€) ensimmäisten joukossa ja pääset olemaan tärkeänä osana uuden tuotteen tuotekehitysprosessia. 

Kriteerit käyttäjätestaukseen osallistuville:

  • Asut pirkanmaan alueella
  • Yli 18-vuotias
  • WellO2-hengitysharjoituslaitteen käyttökokemus
  • Omistat älypuhelimen (iOS- tai Android-käyttöjärjestelmä)
  • Osaat englantia sen verran, että kykenet käyttämään englanninkielistä älypuhelinsovellusta

Tietoa käyttäjätestauksen toteuttamisesta

Käyttäjätestauksen ensimmäinen osa toteutetaan WellO2 Oy:n toimitiloissa Tampereella. Testaustilanteessa suoritat valmiiksi määriteltyjä tehtäviä tutkijan havainnoidessa taustalla. Testaustilanne kestää alkuohjauksineen arviolta 1 tunnin. Testipäiväksi voit valita joko keskiviikon 18.5., maanantain 23.5. tai tiistain 24.5.

Käyttäjätestauksen toisen osan aikana käytät mittaavaa suukappaletta omassa arjessasi oman aikataulusi ehdoilla 1–2 kuukauden ajan. Tämän testijakson aikana olemme testaajiin yhteydessä 1–3 kertaa. Testijakson päätteeksi täytät lyhyen kyselyn suukappaleen käytettävyyteen liittyen.   

Hae testikäyttäjäksi alla olevan linkin kautta

http://lomake.tamk.fi/lomakkeet/33039/lomake.html

 

Ilmoitamme käyttäjätestiin valituille huhtikuun 2022 loppuun mennessä

Lisätietoja käyttäjätestauksesta voit kysellä:

- puhelimitse: WellO2 Asiakastuki: arkisin 09:00-17:00, p. 010 5837 966 (8,4 snt/min)

- sähköpostitse: jesse.thulin@tuni.fi