WELLO2 JA ÄÄNEN HUOLTO

Vahvista ja huolla ääntäsi WellO2-hengitysharjoituslaitteen avulla.

3 yleisintä syytä, joiden vuoksi äänen tuottaminen voi tuntua hankalalta

1) Stressin aiheuttama pinnallinen hengitys: Hengität vain keuhkojesi yläosalla ja joudut käyttämään tukena kaulan- ja niskahartiaseudun lihaksia.

2) Huono sisäilma: Pitkään jatkunut altistus johtaa mm. hengitysteiden ärsytykseen, liman kertymiseen, äänen muutoksiin ja saattaa lopulta ahtauttaa hengitystiet.

3) Flunssan oireet: Vilustumisen aiheuttama tukkoisuus ja liman eritys saa äänen painuksiin.

WellO2 on hengitysharjoituslaite, joka vahvistaa, avaa ja puhdistaa hengitysteitä lämpimän höyryn ja vastapainehengityksen avulla

Laulajille äänen huolto on yleensä arkipäivää, mutta moni äänityöläinen tai paljon ääntään työssä käyttävä ei muista tai osaa huolehtia äänestään. Erilaiset puheäänen kestämiseen tai suun kuivumiseen liittyvät ongelmat ovat hyvin yleisiä äänityössä. Äänen laatu saattaa kärsiä myös kuivan sisäilman tai ilman epäpuhtauksien vuoksi.

Lämmin höyry on vuosikymmeniä vanha tapa hoitaa äänihuulia. Lämmin höyry rauhoittaa sekä pehmentää äänihuulia, joka muuttaa äänenlaatua siten, että vokaalit voimistuvat.

Oikea hengitystekniikka on olennaista laulajille. Pidemmät uloshengitysajat ja tehokas sisäänhengitys tekevät laulamisesta helpompaa. Tästä syystä vahvemmat hengityslihakset ja äänihuulien hoito auttavat laulajaa parempiin suorituksiin.

Hengitysharjoittelu WellO2-laitteella rauhoittaa ja syventää hengitystä. WellO2-laitteella äänenhuolto ja äänen avaaminen onnistuvat nopeasti ja vaivattomasti ilman syvällistä perehtymistä äänenhuoltoon.

WELLO2-LAITTEEN KÄYTTÄJÄT KERTOVAT

"Tässä mun mietteet parin viikon aamuin-illoin käytön jälkeen. Ensin se 10-15 suck&blow lämmitys nro 2. Sit nenämaski ja about 10 suck & suun kautta blow. Hapenotto on nyt selvästi parempi. Aamuisin tulee selvästi enemmän epäpuhtauksia ulos(pölyt, vanhat röökitervat ym. näkyy tummina läikkinä), kun limppaa.

Ääni on vahvempi, varsinkin kun teen puolet puhalluksista laittaen jonkun helpon äänen mukaan. Nää on tietysti aina yhtä henk.koht. juttuja, kuten omat äänihuuletkin, eli kokemuksissa tulee olemaan eroja. Veikkaisin silti, että mahdollisuudet hyviin tuloksiin on hiton paljon paremmat kuin huonoihin."

Marco Hietala
Laulaja

Lue lisää Marcon kokemuksia blogistamme.

"Sen perusteella mitä olen 18 vuotta tehnyt näitä hommia elääkseni, voin sanoa, että Wellosta tulee olemaan suuri apu kiertueilla. Hengitysvoima paranee, vatsalihakset jänteytyvät ja mikä henkilökohtaisesti tärkeintä, laite auttaa valtavasti instrumentin lämmittelyssä ja kosteuttamisessa illan keikkaa silmällä pitäen.

Itse kärsin kuivuvista äänihuulista esiintyessäni kuiviksi ilmastoiduissa nykysaleissa. Etenkin pidemmillä kiertueilla tämä on todellinen ongelma ja uhkatekijä. Lyhyenkin kokemuksen perusteella voin sanoa, että Wello tarjoaa avun tähän itselleni suurimpaan vaivaan kiertueilla. Iso peukku!"

Tony Kakko
Laulaja, Sonata Arctica

"Vain Elämää kuvauspäivät olivat hyvin pitkiä. Aloitimme 12 päivän putkeen kuvatun tuotannon tekemisen joka aamu Klo.06.00. Nousin herättelemään kroppaani aikaisin joka aamu ja koska ilmasto oli suht kolea eli jokseenkin kylmä ja tuulinen, eikä linnakaan kovin lämmin ollut, meinasi muutamana aamuna mennä usko, pelaako ääni kyseisenä päivänä lainkaan. Kamerat sulkeutuivat öisin vasta 01.30 joten nukkumiselle ja äänihuulien lepoon ei jäänyt paljoa aikaa. Wello antoi siihenkin apuja.

Wello on pelastus ja oiva laite näissä tilanteissa antamaan karheaan ääneen kirkkautta ja mikä parasta, lämmin höyry tekee hengittämisestä heti kevyempää. Samantien voi tuntea kuinka hengitystiet aukeavat ja tukkoisuus katoaa. Käytän sitä nyt säännöllisesti. Luulen, että seuraavaksi pääsen flunssastani nopeammin käyttämällä Welloa. Itse voin laulajana suositella kyseistä laitetta. Äänen kunnossa oleminen on niin tärkeää ammatissani, ettei kipeenä olemiseen olisi varaa."

Saija Aartela (Sani)
Laulaja

"WellO2-hengityslaite todellakin toimii laulajille. Äänenavauksen kun aloittaa laitteella, äänenavaukseen ei mene niin kauaa aikaa. Laite rentouttaa äänihuulia, kosteuttaa limakalvoja ja avaa ja puhdistaa ylähengistysteitä. Wello vahvistaa hengityslihaksia ja antaa lisää hengityskapasiteettia keuhkoille. Tuntuu, että happi vain yksinkertaisesti kiertää paremmin ja laulussa on enempi poweria. Hyvä masiina! Suosittelen."

Antony Parviainen
Laulaja

"Olen käyttänyt laitetta nyt lähes joka päivä ja sen tuoma helpotus äänenmuodostukseen on selkeä. Ennen tein äänen avausta pitkään ja nyt tämän avulla ääni kulkee aivan erilailla. Olen myös huomannut että flunssat ovat pysyneet kurissa ja jos tuntuu että kurkku on kipeä niin tämän avulla saan helpotusta siihen ja pystyn silti laulamaan kunnolla."

Jari Selander
IskelmäMestari 2018

"Laitteesta oli todella suuri apu Tangomarkkinoilla, kun usean päivän ajan oli monia esiintymisiä sekä paljon puhumista. Laite kosteutti kuivaa kurkkua ja samalla myös rentoutti. Lämpimästi suosittelen laitetta kaikille, omasta kokemuksesta etenkin laulajille ja paljon ääntään käyttäville."

Aino Niemi
Tangokuningatar 2017

"Wello on ollut minulla käytössä nyt pari kuukautta. Olen huomannut sen vähentävän aamuisin esiintyvää tukkoisuutta. Vaikka hengitykseni oli toimivaa jo ennen WellO2:a, olen WellO2 avulla saanut sitä parannettua entisestään. Alkuun en pystynyt hengittämään vastuksella mutta nopeasti pääsin hengittelemään jo kaikkein isoimmalla vastuksella.
Kun aamun aloittaa Wellolla, saa kyllä hyvän startin päivään. Voin lämpimästi suositella ja olen suositellutkin useille asiakkaille, jotka selkeästi hyötyisivät WellO2:sta."

Marja Kukkala
Musiikkipedagogi (klassinen laulu) ja VoiceBalance ®️-hoidon kehittäjä

WELLO2 LAULAJILLE JA ÄÄNTÄ KÄYTTÄVILLE