Pienenettävä sisältö

Mikä on WellO2-hengitysharjoituslaite?

WellO2 on hengitysharjoituslaite, joka yhdistää sekä sisään- että uloshengityslihasten vastusharjoittelun ja lämpimän höyryhengittämisen. WellO2-harjoittelu tukee monipuolisesti hengitysterveyttä avaamalla ja puhdistamalla keuhkoja sekä vahvistamalla hengitystä.

WellO2-laitteessa on portaattomasti säädettävä hengitysvastus, jonka ansiosta harjoittelusta hyötyy niin aloitteleva kuin kokeneempikin hengitysharjoittelija. Myös höyryn lämmön voi valita kolmesta lämpötilavaihtoehdosta oman tarpeen ja mieltymyksen mukaan.

Näin WellO2 tukee hengityshyvinvointia

 • Kehittää hengityslihasvoimaa tehokkaasti.
 • Vähentää hengästymistä ja hengenahdistusta.
 • Kostuttaa ja hoitaa hengitysteiden limakalvoa.
 • Vahvistaa elimistön luontaista vastustuskykyä.
 • Vähentää hengitystieärsytystä ja irrottaa limaa.
 • Avaa nenää ja helpottaa hengittämistä.
 • Auttaa äänen avaamisessa sekä huoltamisessa ja saa äänen kestämään pidempään.
 • Syventää ja rauhoittaa hengitysrytmiä.
 • Parantaa unen laatua ja palautumista.
 • Vähentää kuorsausta.

Lääkkeetön WellO2-hengitysharjoituslaite on suunniteltu helpottamaan hengitystäsi ja parantamaan jokapäiväistä hyvinvointiasi!

Lue lisää WellO2-hengitysharjoituslaitteesta >>

Mistä voin ostaa WellO2-tuotteita?

Voit ostaa WellO2-tuotteita WellO2-verkkokaupasta.

WellO2-tuotteet ovat myös saatavilla laajasti seuraavissa liikkeissä: Apteekit, Prisma, K-Citymarket, Tokmanni, Giganttti, Power, Clas Ohlson, Intersport sekä muut hyvin varustellut urheilutarvikeliikkeet ja fysioterapiayritykset.

Sopiiko WellO2 minulle?

Kenelle WellO2-harjoittelu sopii?

WellO2-harjoittelusta hyötyy jokainen. Alla on kuvattu WellO2-hengitysharjoituslaitteen yleisimmät käyttökohteet.

Pitkäaikaiset hengitysongelmat

Hengitykseen kiinnitetään harvoin huomiota, ellei se jostain syystä ole normaalista poikkeavaa. Hengitys voi heikentyä ajoittain tai pysyvämmin monista eri syistä. Hengityksen heikentyminen voi johtua niin ulkoisista tekijöistä, kuten huonosta sisäilmasta, kuin esimerkiksi hengityssairauksista.

Heikentynyt hengitys oireilee esimerkiksi hengenahdistuksena, limaisuutena, aivasteluna ja muina hengitysteiden ongelmina. Heikentynyt hengitys voi laskea suorituskykyä, mikä vaikuttaa arjessa jaksamiseen kielteisesti. Myös uniongelmien taustalla voi olla haasteita hengityksessä.

WellO2-harjoittelu avaa ja puhdistaa hengitysteitä sekä vahvistaa hengitystä tehokkaasti.

WellO2-laitteen vastus ja lämmin höyry avaavat hengitysteitä ja helpottavat hengitystä nopeasti ja lääkkeettömästi. Lisäksi WellO2-harjoittelu parantaa rintakehän liikkuvuutta ja vähentää lihaskireyttä, jolloin hengitys on sujuvampaa.

WellO2-harjoitus ennen hengitettävän lääkkeen ottamista avaa keuhkoputkia, jolloin lääke pääsee syvemmälle hengitysteihin. Tämä vähentää ärsytysoireiden riskiä. Hengitystieärsytyksen yllättäessä WellO2-harjoitus helpottaa oireita nopeasti.

WellO2-harjoittelu kostuttaa ja hoitaa hengitysteiden limakalvoa, mikä vähentää hengitystieoireilua. Säännöllinen WellO2-harjoittelu vähentää herkkyyttä ulkoisille ärsykkeille, kuten siitepölylle, hajuille tai katupölylle.

Lisäksi säännöllinen WellO2-hengitysharjoittelu kehittää hengityslihasvoimaa tehokkaasti. Vahvat hengityslihakset helpottavat hengittämistä sekä vähentävät hengästymistä arjessa. Lisäksi hengityslihasten voiman kehittyminen lisää yskimisvoimaa.

Lyhytaikaiset hengitysongelmat

Ajoittaiset hengitysongelmat ovat kaikille tuttuja. Ajoittaisia hengitysongelmia aiheuttavat esimerkiksi flunssan oireet, siitepöly, katupöly, vahvat hajut, kuiva hengitysilma tai muut vastaavat ulkoiset ärsykkeet.

WellO2-harjoittelu helpottaa nopeasti ja tehokkaasti hengitysteiden oireilua, kuten yskää, aivastelua, nuhaa, poskionteloiden oireilua, hengitystieärsytystä ja hengenahdistusta. Vastusharjoittelu ja lämmin höyry yhdessä irrottavat limaa ja harjoittelu nenämaskin kautta avaa tukkoista nenää tehokkaasti.

Hengitysteiden limakalvon hyvinvointi on avainasemassa hengitystieoireiden hallinnassa. Hyvinvoiva hengitysteiden limakalvo sekä vähentää oireilua että puolustaa elimistöä taudinaiheuttajilta. WellO2-harjoittelu kostuttaa ja hoitaa hengitysteiden limakalvoa, jolloin se toimii tehokkaasti ulkoisia ärsykkeitä ja taudinaiheuttajia vastaan. WellO2-harjoittelu siis sekä ennaltaehkäisee että lievittää hengitysteiden ongelmia, kuten vilustumisen tai siitepölykauden aiheuttamia oireita.

Urheilu ja suorituskyky

Urheilijat ja aktiiviliikkujat ympäri maailman käyttävät WellO2-hengitysharjoituslaitetta suorituskyvyn kasvattamiseen, palautumisen tehostamiseen sekä pysyäkseen terveinä harjoittelu- ja kisakausien aikana.

WellO2-harjoittelu:

 • Kasvattaa hengityslihasvoimaa ja -kestävyyttä.
 • Lämmittelee hengityselimistön tehokkaasti ennen urheilusuoritusta.
 • Tehostaa palautumista urheilusuorituksen jälkeen.
 • Lisää rintakehän liikkuvuutta ja vähentää ylävartalon lihaskireyttä.
 • Vähentää hengitystieinfektioiden riskiä urheilun ja kilpailukauden aikana.

Säännöllinen WellO2-hengitysharjoittelu kehittää ulos- ja sisäänhengityslihasten voimaa ja kestävyyttä. Lihasvoiman ja -kestävyyden kasvaminen parantaa suorituskykyä ja vähentää hengityslihasten kuormittumista vaativankin rasituksen aikana.

WellO2-harjoitus ennen urheilusuoritusta valmistelee hengityslihakset tehokkaasti treeniä varten, jolloin liikkeelle lähtiessä keuhkot ovat auki, ja lihakset eivät hapotu niin herkästi. Lisäksi harjoitus aktivoi hengityslihakset ja ohjaa optimaaliseen hengitystapaan suorituksen aikana. Nenämaskilla harjoittelu helpottaa ja tehostaa nenähengitystä. Lämmin höyry valmistelee hengitysteiden limakalvon vaikeisiinkin harjoitteluolosuhteisiin – kuten kylmään, kuivaan tai epäpuhtaaseen ilmaan.

Vastusharjoittelu sekä lämmin höyry auttavat sinua rauhoittumaan vaativankin urheilusuorituksen jälkeen ja käynnistävät kehon palautumisen tehokkaasti. WellO2-harjoittelu syventää hengitystä, rauhoittaa hengitysrytmiä ja aktivoi parasympaattista hermostoa. Se myös laskee leposykettä (HR), nostaa sykevälivaihtelua (HRV) ja alentaa verenpainetta. Syvähengityksen aktivoiminen vähentää stressihormonin eritystä ja lisää syvää unta. Lisäksi lämmin höyry avaa nenää, hoitaa hengitysteiden limakalvoa ja vähentää kuorsausta.

Lue lisää >>

Uni ja palautuminen

Arjen kuormittavuus ja ulkoiset ärsykkeet voivat vaikuttaa hengitystapaan kielteisesti. Stressi kiihdyttää hengitystä, jolloin hengityksestä tulee pinnallista. Pinnallisessa hengityksessä keuhkot eivät täyty kunnolla, ja hengitysrytmi vääristyy. Pinnallinen hengitys voi vaikuttaa uneen haitallisesti. Tällaisia ongelmia ovat esimerkiksi nukahtamisongelmat, unessa pysymisen ongelmat, liian aikaisin heräily tai huonolaatuinen uni.

WellO2-harjoittelu rauhoittaa ja syventää hengitystä. Se myös aktivoi parasympaattisen hermoston vagushermoa, mikä laskee leposykettä, nostaa sykevälivaihtelua (HRV) ja alentaa verenpainetta. Lisäksi se vähentää stressihormonin eritystä ja lisää syvää unta.

WellO2-harjoittelu ennen nukkumaanmenoa aktivoi syvähengitystä. Syvähengitys ja rentouttava lämmin höyry rauhoittavat kehon lisäksi mieltä, ja aktivoivat palautumisen käynnistymistä. Tämä puolestaan helpottaa nukahtamista sekä parantaa unen laatua. Harjoittelu nenämaskilla avaa tukkoista nenää, mikä helpottaa hengittämistä yöllä.

Säännöllinen WellO2-harjoittelu vahvistaa hengityslihaksia sekä hoitaa hengitysteiden limakalvoa. Vahvemmat hengityslihakset nenänielun alueella sekä hyvinvoiva hengitysteiden limakalvo voivat auttaa vähentämään kuorsausta. Lisäksi WellO2-harjoittelu helpottaa ylähengitysteiden tukkoisuutta, mikä mahdollistaa nenähengityksen yöllä. Tämä voi vähentää suuhengityksestä johtuvaa kurkun kuivuutta tai limaisuutta, josta moni kärsii aamuisin.

Lue lisää >>

Laulaminen ja äänen käyttö

Äänen käheys, värinä tai katkeilu ovat tuttuja ongelmia laulajille sekä ääntään aktiivisesti arjessaan käyttäville. Pinnallinen hengitys, stressi, huono ilmanlaatu tai flunssaoireet voivat kaikki vaikuttaa kielteisesti äänen laatuun.

Jos ääni on itselle keskeinen työväline, se on hyvä lämmitellä päivää varten, huoltaa tarvittaessa työpäivän aikana sekä valmistella lepoon, jotta palautuminen olisi mahdollisimman tehokasta. WellO2 on nopea ja tehokas työkalu puhetyöläisille ja laulajille päivittäiseen äänenhuoltoon.

WellO2-harjoittelu lämmittelee äänenkäytön lihakset, kostuttaa hengitysteiden limakalvoa sekä avaa ääntä tehokkaasti ja nopeasti ennen esiintymistä tai työpäivää. Ulkoiset ärsykkeet kuten kuiva tai kylmä ilma haastavat äänen kestämistä. Erityisesti tällaisissa olosuhteissa hengitysteiden kostuttaminen ennen suoritusta helpottaa äänenkäyttöä. Lisäksi WellO2-harjoittelu rauhoittaa kehoa ja mieltä, mikäli esiintyminen jännittää.

Suorituksen jälkeen WellO2-harjoittelu kostuttaa ja huoltaa rasittuneita hengitysteitä sekä aktivoi parasympaattista hermostoa. Tämä käynnistää kehon palautumisprosessin tehokkaasti.

Säännöllinen WellO2-harjoittelu vahvistaa äänenkäytön lihaksia, mikä auttaa ääntä kestämään rasitusta paremmin. Harjoittelu parantaa myös rintakehän liikkuvuutta, mikä vähentää rintakehän lihaskireyttä ja helpottaa näin hengittämistä. Lisäksi hengitysteiden limakalvon kostuttaminen ja hoitaminen vähentää herkkyyttä ulkoisille ärsykkeille, kuten kuivalle ilmalle.

Hyvinvoiva hengitysteiden limakalvo puolustaa kehoa tehokkaasti taudinaiheuttajilta, mikä ennaltaehkäisee vilustumisen oireita. Toisaalta WellO2-harjoittelu lievittää hengitystieoireita, kuten yskää, nuhaa tai tukkoisuutta.

Lue lisää >>

Kenelle WellO2-harjoittelu ei sovi?

Älä käytä WellO2-hengitysharjoituslaitetta, jos sinulla on:

 • Ilmarinta (pneumothorax)
 • Tärykalvon sairaus tai vaurio
 • Tuore leikkaus (silmä, kasvot, rintakehä ja vatsanalue)

Keskustele toipumisestasi lääkärisi kanssa jälkitarkastuksessa. Useimmissa tapauksissa vastusharjoittelu on turvallista jälkitarkastuksen jälkeen. Joissain tilanteissa WellO2-hengitysharjoituslaitetta voidaan käyttää leikkauksen jälkeen tehostamaan toipumista. Keskustele tästä leikkaavan lääkärisi kanssa.

Emme suosittele aloittamaan WellO2-harjoittelua korkean kuumeen aikana, sillä silloin kaikkea fyysistä rasitusta on syytä välttää. Jos olet harjoitellut WellO2-laitteella jo ennen sairastumista, voit hengitystieinfektion aikana helpottaa oireitasi pienellä vastuksella ja lyhyillä sarjoilla.

Voinko käyttää WellO2-laitetta ollessani sairaana?

Lähtökohtaisesti WellO2-hengitysharjoituslaitteen käyttö lievissä kuumeettomissa hengitystieinfektioissa on turvallista, eikä sen käytölle ole näissä tapauksissa asetettu rajoituksia. Emme kuitenkaan suosittele WellO2-harjoittelun aloittamista akuutin hengitystieinfektion aikana. On hyvä totutella harjoitteluun ennen hengitystieinfektiota.

Sairaana ollessa on syytä harjoitella WellO2-laitteen pienimmällä vastuksella lyhyinä sarjoina ylimääräisen rasituksen välttämiseksi. WellO2-harjoittelu hengitystieinfektion aikana ja toipilasvaiheessa voi helpottaa oireita ja nopeuttaa toipumista. Kannattaa muistaa, että mikäli laitteen käyttö hankaloittaa oireita tai tuottaa kipua tai hengenahdistusta, laitteen käyttöä ei suositella.

Minulla on keuhkokuume – voinko käyttää WellO2-laitetta?

Keuhkokuumeessa lihaskuntoharjoittelua tulee välttää. WellO2-harjoittelua kannattaa silloin tehdä vain pienimmällä vastuksella ja lyhyinä sarjoina. Jos olet sairaalahoidossa, keskustele hengitysharjoittelusta aina hoitavan lääkärisi kanssa. Kuumeettomassa toipilasvaiheessa hengitysharjoittelu WellO2-laitteella kevyellä vastuksella (0) tehostaa hengitystä ja nopeuttaa toipumista. Kun tunnet olosi terveeksi, voit käyttää laitetta normaalisti.

Minulla on hengityssairaus – voinko käyttää WellO2-laitetta?

WellO2 on lääkkeetön hengitysharjoituslaite, joka tukee elimistön normaalia toimintaa ja kuntouttaa hengityselimistöä, jotta se voisi toimia parhaalla mahdollisella tavalla. WellO2-harjoittelu helpottaa erilaisia hengitystieoireita, joita sairaus tai hoito mahdollisesti aiheuttavat. Tällaisia oireita ovat esimerkiksi hengenahdistus, nenän tukkoisuus, hengitysteiden limaisuus sekä jatkuva yskä tai aivastelu.

WellO2-harjoittelu avaa, kostuttaa ja puhdistaa hengitysteitä nopeasti. Lisäksi säännöllinen harjoittelu vahvistaa hengityslihaksia ja hengitysteiden limakalvoa.

Minulla on allergia – voinko käyttää WellO2-laitetta?

Allergiaoireista kärsivän hengitys reagoi erityisen herkästi ulkoisiin ärsykkeisiin, kuten siitepölyyn, katupölyyn, ilman epäpuhtauksiin tai hajuihin. Tyypillisiä allergiaoireita ovat nenän tukkoisuus, liman kertyminen hengitysteihin sekä aivastelu ja hengenahdistus.

WellO2-harjoittelu helpottaa hengitysteitä ärsyttäviä oireita nopeasti. Yhdessä lämmin höyry ja vastusharjoittelu irrottavat tehokkaasti limaa, ja nenämaskilla harjoittelu avaa tukkoista nenää. Lisäksi lämmin höyry vähentää hengitysteiden limakalvon histamiinin eritystä.

WellO2-harjoitus ennen hengitettävän lääkkeen ottamista avaa keuhkoputkia, jolloin lääke pääsee syvemmälle hengitysteihin. Tämä vähentää hengitysteiden ärsytysoireita.

Säännöllinen WellO2-harjoittelu lisää hengitysteiden limakalvon kosteustasapainoa. Hyväkuntoinen limakalvo ja toimivat värekarvat suojaavat kehoa allergeeneiltä ja vähentävät näin allergiaoireiden voimakkuutta. Onkin suositeltavaa aloittaa WellO2-harjoittelu hyvissä ajoin ennen kevään siitepölykautta, jotta hengitysteiden limakalvo olisi silloin mahdollisimman hyvässä kunnossa.

Minulla on keuhkoahtaumatauti (COPD) – voinko käyttää WellO2-laitetta?

Keuhkoahtaumatauti heikentää rintakehän liikkuvuutta sekä keuhkotuuletusta eli ventilaatiota, jolla tarkoitetaan ilman kulkeutumista keuhkoihin ja sieltä ulos. Lisäksi sairaus nopeuttaa lihasvoiman rappeutumista – myös hengityslihaksissa. Nämä tekijät aiheuttavat esimerkiksi hengenahdistusta sekä suorituskyvyn laskua.

Säännöllisellä WellO2-harjoittelulla voidaan vahvistaa kohdennetusti hengityslihaksia vaikka kotisohvalta käsin – myös silloin, kun hengästyttävän liikunnan harrastaminen on muuten rajoittunutta. Hengityslihasten vahvistuminen helpottaa rasituksen sietokykyä ja vähentää hengenahdistuksen tunnetta arjessa. WellO2-harjoittelu myös lisää rintakehän liikkuvuutta, mikä osaltaan helpottaa hengittämistä.

WellO2-laitteen lämmin höyry ja vastus auttavat poistamaan limaa keuhkoputkista tehokkaasti. Lisäksi WellO2-harjoittelu kostuttaa ja hoitaa hengitysteiden limakalvoa, joka saattaa lääkkeiden vuoksi olla kuiva ja aiheuttaa näin arkea hankaloittavia hengitystieoireita, kuten yskää tai äänen käheyttä.

Minulla on uniapnea – voinko käyttää WellO2-laitetta?

Uniapnea on hengityssairaus, joka ahtauttaa ylähengitysteitä. Uniapnean tyypillisiä oireita ovat esimerkiksi hengityskatkokset, kuorsaus ja suun kuivuminen.

CPAP-laitetta käytetään uniapnean hoidossa, ja se voi kuivattaa hengitysteitä. Säännöllinen WellO2-harjoittelu lisää ylähengitysteiden kosteustasapainoa ja tukee hengitysteiden limakalvon normaalia toimintaa. Hyvinvoiva hengitysteiden limakalvo vähentää sekä yö- että päiväaikaista hengitysteiden oireilua.

WellO2-harjoittelulla vahvistetaan hengityslihaksia. Nenämaskilla harjoittelu kehittää nenän, nielun ja kurkunpään pieniä lihaksia, jotka pitävät ilmateitä auki. Näiden lihasten vahvistaminen voi parhaimmillaan vähentää niiden heikkoudesta johtuvaa kuorsausta. Moni WellO2-laitteen käyttäjä onkin kertonut, että kuorsausoire on vähentänyt tai hävinnyt kokonaan säännöllisellä harjoittelulla.

Kuorsaajat hengittävät usein suun kautta, jolloin ylähengitystiet kuivuvat yön aikana. Suuhengitys lisää myös hengityslihasten löystymistä. WellO2-harjoitus nenämaskilla ennen nukkumaanmenoa avaa tukkoista nenää sekä aktivoi nenähengitystä, joka on optimaalinen hengitystapa niin hereillä ollessa kuin nukkuessa. Aamulla WellO2-harjoitus kostuttaa kuivia hengitysteitä nopeasti.

WellO2-hengitysharjoituslaite on parhaillaan mukana tutkimuksessa, jossa Turun yliopisto sekä TYKS Uni- ja hengityskeskus tutkivat ylähengitysteiden lihasten voimaharjoittelun vaikutusta uniapneaan. Tutkimus on käynnistetty toukokuussa 2022.

Minulla on keuhkofibroosi – voinko käyttää WellO2-laitetta?

Keuhkofibroosissa keuhkorakkuloiden välitilaan muodostuu arpikudosta eli fibroosia. Keuhkofibroosin yleisiä hengitystieoireita ovat hengenahdistus ja pitkittynyt yskä.

Keuhkofibroosissa vähäinenkin rasitus aiheuttaa hengenahdistusta. Rasitus on kuitenkin tärkeää hengityslihasvoiman säilyttämiseksi. WellO2-harjoittelu kehittää kohdennetusti hengityslihasten voimaa, sillä harjoiteltaessa muu keho on levossa. Hengityslihasvoiman kasvun myötä fyysinen rasitus tuntuu kevyemmältä.

Lisäksi WellO2-harjoittelu lisää rintakehän liikkuvuutta, jolloin hengittäminen on helpompaa. Harjoittelu myös syventää ja rauhoittaa hengitystapaa, mikä tehostaa hengitystä.

Yhdessä WellO2-laitteen vastus ja lämmin höyry helpottavat nopeasti tukalaa hengitystä sekä lievittävät hengitystieoireita, kuten yskää.

Minulla on bronkiektasiatauti – voinko käyttää WellO2-laitetta?

Bronkiektasioilla tarkoitetaan keuhkoputkien pysyvää laajenemista sekä kroonista tulehdusta keuhkoputken seinämissä. Sairauden tyypillisiä oireita ovat limaneritys ja pitkittynyt yskä.

WellO2-harjoittelu on tehokas apu limantyhjennykseen hengitysteistä. WellO2-laitteen vastapaine ja lämmin höyry nostavat limaa tehokkaasti ylöspäin keuhkoputkissa, jolloin se on helpompaa yskiä pois. Lisäksi lämmin höyry kostuttaa hengitysteiden limakalvoa sekä muuttaa limaa juoksevammaksi, mikä helpottaa liman irrotusta. Säännöllinen WellO2-harjoittelu kasvattaa hengityslihasten voimaa, mikä lisää yskimisvoimaa ja helpottaa hengittämistä.

Minulla on kystinen fibroosi – voinko käyttää WellO2-laitetta?

Kystinen fibroosi on aineenvaihduntasairaus, jonka hengitykseen liittyviä oireita ovat esimerkiksi pitkittynyt yskä, limaisuus sekä poskionteloiden oireilu.

WellO2-harjoittelu on tehokas apu limantyhjennykseen hengitysteistä. WellO2-laitteen vastapaine ja lämmin höyry nostavat limaa tehokkaasti ylöspäin keuhkoputkissa, jolloin se on helpompaa yskiä pois. Lisäksi lämmin höyry kostuttaa hengitysteiden limakalvoa sekä muuttaa limaa juoksevammaksi, mikä helpottaa liman irrotusta. Säännöllinen WellO2-harjoittelu kasvattaa hengityslihasten voimaa, mikä lisää yskimisvoimaa ja helpottaa hengittämistä.

WellO2-laitteella voi harjoitella myös nenämaskin kautta. Nenämaskiharjoittelu vähentää nopeasti nenän tukkoisuutta, lisää nenän limakalvon kosteustasapainoa ja parantaa ilmankiertoa nenäonteloissa. Säännöllisen harjoittelun avulla voi mahdollisesti ehkäistä tulehduksia nenänsivuonteloissa.

Voiko WellO2-harjoittelu vähentää kuorsausta?

Kuorsaajat hengittävät usein suun kautta, jolloin ylähengitystiet kuivuvat yön aikana. WellO2-harjoitus nenämaskilla ennen nukkumaanmenoa avaa tukkoista nenää sekä aktivoi nenähengitystä, joka on optimaalinen hengitystapa niin hereillä ollessa kuin nukkuessa. Aamulla WellO2-harjoitus kostuttaa kuivia hengitysteitä nopeasti.

Suuhengitys lisää myös hengityslihasten löystymistä. Säännöllinen WellO2-harjoittelu erityisesti nenämaskin avulla vahvistaa nenän, nielun ja kurkunpään pieniä lihaksia, jotka pitävät ilmateitä auki. Näiden lihasten vahvistaminen voi parhaimmillaan vähentää niiden heikkoudesta johtuvaa kuorsausta. Moni WellO2-laitteen käyttäjä onkin kertonut, että kuorsausoire on vähentänyt tai hävinnyt kokonaan säännöllisellä harjoittelulla.

Voivatko lapset käyttää WellO2-laitetta?

WellO2-hengitysharjoituslaite luokitellaan sähkölaitteeksi. Suomen lainsäädännön mukaan yli 12-vuotiaat saavat käyttää sähkölaitteita itsenäisesti. Aikuisen valvonnassa myös tätä nuoremmat voivat käyttää sähkölaitteita turvallisesti.

Kun lapsi osaa hengittää WellO2-laitteeseen aikuisen ohjeen mukaan, hän voi harjoitella WellO2-laitteella. Harjoittelun alkuvaiheessa lapsen kannattaa käyttää pienintä vastusta (0) ja matalinta lämpötilaa.

Mikäli WellO2-laite tuntuu lapsesta painavalta, laite kannattaa asettaa harjoituksen ajaksi pöydälle. Tällöin harjoituksen voi tehdä suun kautta jatkoletkun avulla sekä nenän kautta nenämaskin avulla.

Voiko raskaana oleva käyttää WellO2-laitetta?

Raskaus ja kasvava sikiö hankaloittavat hengitystä ja muuttavat sitä pinnallisemmaksi. Tämä voi aiheuttaa hengenahdistuksen tunnetta. Myös kehon asento muuttuu raskauden myötä, jolloin hengityslihasten ympäristökin muuttuu. Tämä puolestaan vaikuttaa hengitykseen.

Raskauden aikana WellO2-harjoittelun avulla voidaan syventää hengitystä, vahvistaa hengityslihaksia ja kostuttaa hengitysteiden limakalvoa. Raskauden aikana kannattaa harjoitella omaa kehoa ja omia tuntemuksia kuunnellen. Loppuraskauden aikana voimakkaita ponnisteluja on syytä välttää, joten silloin on suositeltavaa käyttää vain laitteen pienintä vastusta (0).

Hoitava lääkärini ei tunne WellO2-laitetta – mitä tehdä?

Voit kertoa lääkärillesi WellO2-laitteen perustoimintaperiaatteesta, jossa yhdistyvät hengitysharjoittelu vastusta vastaan sekä lämmin höyryhengitys.

WellO2-harjoittelussa hengitetään vastusta vastaan sekä ulos että sisään. Vastuksen suuruutta voidaan säätää portaattomasti. Sisään hengittäessä laitteesta tulee lämmintä höyryä, jonka lämpötila on valittavissa kolmesta eri vaihtoehdosta. WellO2-laitteella voidaan harjoitella sekä suun että nenän kautta.

Vastushengitysharjoituslaitteita käytetään sairaaloissa yleisesti kuntoutuksessa, esimerkiksi liman tyhjennyshoitojen tukena. Näissä laitteissa hengitysvastus on yleensä alle 20 cmH2O. WellO2-laitteen hengitysvastus on alimmillaan 15 cmH2O ja ylimmillään 120 cmH2O. Näin ollen WellO2-laite tarjoaa korkeamman vastuksen, joka aktivoi ulos- ja sisäänhengityslihaksia sekä kasvattaa niiden voimaa.

Uloshengittämisen periaate on WellO2-laitteessa sama kuin positiivisen uloshengityspaineen (PEEP) käytössä. Se avartaa pieniä ahtautuneita keuhkoputkia, tehostaa kaasujen vaihtoa sekä rauhoittaa ja syventää hengitystä.

Sisäänhengityksen vastus tehostaa rintakehän liikkuvuutta ja lisää keuhkojen käytettävissä olevaa tilaa. Se myös aktivoi tehokkaasti hengityslihaksia, erityisesti palleaa, sekä tehostaa hengitystekniikkaa.

WellO2-hengitysharjoituslaitteen lämmin höyry lisää ylähengitysteiden kosteustasapainoa sekä kostuttaa ja kuntouttaa hengitysteiden limakalvoa. Lisäksi se tehostaa hengitysteiden värekarvatoimintaa.

Oletko terveydenhuollon ammattilainen? Lue tämä!

Kerromme terveydenhuollon ammattilaisille mielellämme lisää WellO2-hengitysharjoituslaitteesta sekä WellO2-harjoittelusta!

Terveydenhuoltoalan ammattilaiset voivat varata esittelyn itselleen tai työyhteisölleen sähköpostitse: info@wello2.com

Hygienia ja turvallisuus

Voiko WellO2-laitetta käyttää useampi henkilö?

Laitteen oman puhdistusohjelman sekä henkilökohtaisten suukappaleiden ansiosta WellO2-laitetta voi käyttää useampi henkilö. Pakkauksen mukana tulee kolme eriväristä suukappaletta tunnistamisen helpottamiseksi. Muut laitteen osat sopivat yhteiskäyttöön.

Voiko hengitystieinfektio tarttua WellO2-laitteesta toiseen käyttäjään?

WellO2-laitteesta ei voi saada tartuntaa, sillä laitteen puhdistusohjelma tulee suorittaa aina eri käyttäjien välillä. Puhdistusohjelma nostaa veden 100 asteen lämpötilaan, jolloin bakteerit, virukset ja mikrobit tuhoutuvat laitteesta ja sen osista. Puhdistusohjelman suorittamisen jälkeen vesi kaadetaan pois.

Laitteeseen tulee vaihtaa puhdas kylmä vesi jokaisella käyttökerralla, sillä seisova vesi toimii kasvualustana mikrobeille.

Onko lämpimän höyryn hengittäminen turvallista?

Lämpimän höyryn käyttöä hengitysteiden limakalvon ja hengitystieoireiden hoidossa on tutkittu paljon. Tieteellistä näyttöä löytyy siitä, että lämmin höyryhengitys tukee hengitysteiden limakalvon hyvinvointia sekä helpottaa hengitystieoireilua. Höyryhengitys on myös vanha kotikonsti esimerkiksi flunssaoireiden hoidossa.

WellO2-hengitysharjoituslaitteen lämpötilat ovat turvallisia käyttää. Harjoittelu kannattaa aloittaa miedoimmalla lämpötilalla, jotta hengitysteiden limakalvo tottuu lämpöön.

Voiko WellO2-harjoittelusta kertyä vettä keuhkoihin?

WellO2-harjoittelusta ei voi kertyä vettä keuhkoihin.

WellO2-laitteesta sisään hengitettävä lämmin höyry tiivistyy elimistössä vedeksi. Yhdestä WellO2-harjoituksesta elimistöön kertyneen veden määrä on noin 0,2 ml. Tämä vesimäärä sitoutuu lämmön vaikutuksesta ylähengitysteiden limakalvolle, joten neste ei kulkeudu keuhkoihin. Vaikka käyttäjä tekisi useamman WellO2-harjoituksen vuorokaudessa (esimerkiksi 6–8 kertaa), vesimäärä ei ole niin suuri, että se kerryttäisi vettä keuhkoihin.

Esimerkkejä arjen tilanteista, joissa vesihöyry on läsnä:

Hengitysteiden kostuttamiseen ja hoitamiseen käytetään sairaaloissa sekä kotihoidossa vettä, erilaisia suolaliuoksia ja hengitettäviä lääkkeitä. Hengitettäviä lääkkeitä voidaan annostella lääkesumuttimella, johon lääkkeen lisäksi lisätään nestettä. Lisäksi esimerkiksi uniapnean hoitolaitteissa vettä hengitetään hengitysteihin.

Suomalaisille höyryn hengittäminen on tuttua saunassa, jossa kiukaalle heitettävä vesi höyrystyy hengitysilmaan. WellO2-hengitysharjoituslaitteen avulla lämmin höyry voidaan kohdentaa suoraan hengitysteihin.

Missään edellä mainituissa tilanteissa vettä ei kerry keuhkoihin.

Onko höyryhengityksestä apua sairauksien ehkäisyssä?

Hengitysteiden limakalvo on avainasemassa elimistön puolustautumisessa taudinaiheuttajia vastaan. Siksi hengitysteiden limakalvosta on hyvä pitää huolta. WellO2-laitteen höyry parantaa limakalvon kosteustasapainoa, ja lisäksi kohdennettu lämpö tehostaa sen omaa toimintaa. Tällöin keho tuhoaa tehokkaammin taudinaiheuttajia sekä vähentää hengitysteiden oireilua. Tästä syystä suosittelemme WellO2-harjoittelua heti, kun ensimmäiset vilustumiseen viittaavat oireet ilmaantuvat.

WellO2-laitteella lämmintä höyryä voidaan ohjata nenämaskilla suoraan nenän limakalvolle, johon taudinaiheuttajat iskevät yleensä ensimmäisenä. Höyryn lämpö käynnistää hengitysteiden limakalvolla hypertermisen reaktion. Tällöin hengitysteiden limakalvo alkaa itse tuhota sisään hengitettyjä taudinaiheuttajia tehokkaammin. WellO2-harjoittelu siis kannustaa elimistöä käynnistämään sen luontaisen puolustusmekanismin.

Säännöllinen WellO2-harjoittelu vahvistaa hengityslihaksia ja hoitaa hengitysteiden limakalvoa. Hyvinvoiva hengityselimistö kasvattaa suorituskykyä sekä tukee kehon kykyä palautua rasituksesta.

Kuolevatko taudinaiheuttajat kuumalla höyryllä?

Tutkimusten mukaan jotkin taudinaiheuttajat kuolevat riittävän lämpimällä höyryllä. Esimerkiksi yleisin flunssan aiheuttaja rinovirus on hyvin herkkä lämmölle. Se tuhoutuu, kun hengitysteiden limakalvon pintalämpötila nousee riittävän korkeaksi. Yleensä riittävän korkea lämpötila tuhoaa viruksia hengitysteiden limakalvolla tehokkaasti, vähentää niiden lisääntymistä hengitysteiden limakalvolla ja lyhentää flunssan kestoa.

WellO2-laitteen kaikki lämpötilavaihtoehdot nostavat säiliön veden lämpötilan niin korkeaksi, että suurin osa bakteereista ja viruksista kuolee. Lisäksi kuuma vesi tuhoaa käyttäjän itse laitteeseen mahdollisesti puhaltamat bakteerit ja virukset niin, että ne eivät lisäänny laitteessa.

WellO2-hengitysharjoituslaitteella lämpimän höyryn voi kohdentaa sinne, minne taudinaiheuttajat usein ensimmäisenä iskevät. WellO2-laitteen höyryn lämpötilat ovat turvallisia käyttää. Harjoittelu kannattaa aloittaa matalimmalla lämpötilalla, jotta hengitysteiden limakalvo tottuu lämpöön.

WellO2 ja legionella

Suosittelemme aina käyttämään WellO2-laitteessa kylmää vettä. Syynä tähän on se, että vesijohtovedessä mahdollisesti elävät bakteerit, kuten legionella, tarvitsevat selviytyäkseen yli 20 asteen lämpötilan. Kylmässä vedessä bakteeri ei viihdy eikä pysty lisääntymään. Laittamalla WellO2-laitteeseen kylmää vettä varmistat siis, että vesi on puhdasta.

WellO2-laitteen kaikki lämpötilavaihtoehdot nostavat veden lämpötilan niin korkeiksi, että mahdollinen legionella-bakteeri ja monet muutkin bakteerit ja virukset kuolevat. Näin ollen bakteerit ja virukset eivät lisäänny laitteessa.

Kaada vesi aina pois laitteesta harjoittelun jälkeen. Seisova vesi on elatusalusta taudinaiheuttajille – myös legionellalle. Suorita WellO2-laitteen puhdistusohjelma 5–10 harjoittelukerran jälkeen tai aina, kun joku toinen on käyttänyt laitetta. Muulloin huuhtele osat vedellä käytön jälkeen ja aseta osat kuivumaan ilmavasti.

Legionellat ovat bakteereja, joita esiintyy pieniä määriä makeissa luonnon vesissä ja maaperässä. Bakteerit voivat lisääntyä myös vesijärjestelmissä, jos veden lämpötila on bakteerille suotuisa eli 20–45 astetta. Legionella-bakteeri tarttuu ilmasta, johon se leviää esimerkiksi vesihöyryn mukana. Itämisaika tartunnasta ensioireisiin on 2‒10 vrk. Legionella ei tartu ihmisestä toiseen.

WellO2-harjoittelu

Miten käytän WellO2-laitetta?

WellO2-käyttöohjeesta löydät selkeät kuvalliset ohjeet WellO2-laitteen käyttöön.

WellO2-käyttöohjeen löydät täältä >>

Katso WellO2-käyttöohjevideo tästä >>

Miten pääsen alkuun WellO2-harjoittelussa?

Kun teet harjoituksia ensimmäisen kerran, valitse matalin lämpötila ja pienin vastus (0). Voit nostaa vastusta ja lämpötilaa myöhemmin omien tuntemustesi mukaan. Vastus säätyy portaattomasti, joten jo pienikin säätörenkaan kääntäminen muuttaa vastusta.

Kun olet lämmittänyt veden, tee ennen harjoitusta kolme ulospuhallusta laitteeseen niin, että vesi kuplii. Näin laitteeseen muodostuu lisää höyryä. Laitteesta tulee lämmintä höyryä sisäänhengityksen aikana.

Tee pitkä ja rauhallinen ulospuhallus laitteeseen niin, että vesi kuplii. Vedä sitten rauhallisesti keuhkot täyteen ilmaa WellO2-laitteen kautta. Tämä on WellO2-hengitysharjoittelussa yksi toisto. Tee tuntemustesi mukaan 1–10 tasaista ja vahvaa toistoa, jotka muodostavat yhden sarjan. Voit tarvittaessa hengittää toistojen välissä vapaasti ilman laitetta.

Toista yllä kuvattu sarja omien tuntemustesi mukaan 2–3 kertaa. Alussa toistojen määrää tärkeämpää on oikea ja rauhallinen hengitystekniikka.

Parhaan tuloksen saavuttamiseksi suosittelemme, että ensimmäisen kuukauden ajan harjoittelet säännöllisesti päivittäin, esimerkiksi aamuin illoin. Harjoittele kuitenkin vähintään kerran päivässä. Ensimmäisen kuukauden jälkeen voit jatkaa harjoittelua omien tuntemustesi mukaan. Suosittelemme kuitenkin harjoittelemaan vähintään kolme kertaa viikossa.

Katso WellO2-hengitysharjoitusvideo tästä >>

Millaisia hengitysharjoituksia minun tulisi tehdä?

WellO2-hengitysharjoituslaitteella voi harjoitella monin eri tavoin. Suosittelemme kuuntelemaan harjoittelussa omaa kehoa ja sen tuntemuksia.

WellO2-sovelluksesta löydät laajan valikoiman hengitysharjoituksia, jotka tekevät WellO2-harjoittelusta entistäkin innostavampaa! Sovellus tarjoaa runsaasti eri tarpeisiin sopivia harjoituksia, joiden avulla voit esimerkiksi lievittää ikäviä flunssan oireita, vahvistaa hengityslihaksiasi urheilusuoritusta varten, huoltaa ääntäsi ennen tärkeää esiintymistä tai rauhoittaa mielesi ennen nukkumaanmenoa. Voit ladata sovelluksen ilmaiseksi puhelimesi sovelluskaupasta.

Tästä voit ladata WellO2-hengitysharjoitusoppaan (PDF) >>

Kuinka usein minun tulisi harjoitella WellO2-laitteella?

Parhaan tuloksen saavuttamiseksi suosittelemme, että ensimmäisen kuukauden ajan harjoittelet säännöllisesti päivittäin, esimerkiksi aamuin illoin. Harjoittele kuitenkin vähintään kerran päivässä. Ensimmäisen kuukauden jälkeen voit jatkaa ylläpitävää harjoittelua omien tuntemustesi mukaan. Suosittelemme kuitenkin harjoittelemaan vähintään kolme kertaa viikossa, sillä säännöllisellä harjoittelulla saat arkeesi parhaan hyödyn.

Jos sinulla on krooninen pitkään jatkunut keuhkosairaus, nenäongelmia tai limaisuutta hengityselimistössä, suosittelemme erityisesti harjoittelemaan WellO2-laitteella säännöllisesti. Jos käytössäsi on oireitasi vaikeuttava hoito, esimerkiksi CPAP-hoito, on hyvä tehdä WellO2-harjoittelusta päivittäinen rutiini.

WellO2-harjoittelulle ei ole ylärajaa, joten voit harjoitella omien tuntemustesi mukaan niin usein kuin haluat. Jos esimerkiksi kärsit akuutista hengitystieoireilusta, kuten tukkoisesta nenästä, nuhasta, poskiontelovaivasta tai yskästä, voi harjoitella useita kertoja – jopa 4–8 kertaa päivässä. Muista kuitenkin kuunnella kehoasi.

Vinkki! WellO2-harjoitus ennen hengitettävän lääkkeen ottamista avaa keuhkoputkia, jolloin lääke pääsee syvemmälle hengitysteihin. Tämä vähentää ärsytysoireiden riskiä. Hengitystieärsytyksen yllättäessä WellO2-harjoitus helpottaa oireita nopeasti.

Miten käytän WellO2-mentolitabletteja?

Laita 1/2–1 mentolitabletti WellO2-hengitysharjoituslaitteen pohjalle ja lisää päälle kylmä, juomakelpoinen vesi. Käynnistä mieleisesi lämmitysohjelma ja harjoittele tavalliseen tapaan.

WellO2-mentolitabletit on tarkoitettu WellO2-hengitysharjoitteluun. Mentoli tehostaa höyryn avaavaa vaikutusta ja tekee höyrystä viileämmän tuntuista sekä entistäkin raikkaampaa!

Suosittelemme mentolitablettien käyttöä helpottamaan erityisesti nenän tukkoisuutta. Yhdessä lämpimän höyryn kanssa WellO2-mentolitabletit avaavat tukkoista nenää tehokkaasti.

Lue lisää WellO2-mentolitableteista >>

Voinko lisätä WellO2-laitteeseen suolaa tai eteerisiä öljyjä?

Emme suosittele suolan lisäämistä WellO2-laitteeseen. WellO2-laitteen höyry muodostuu menetelmällä, jonka vuoksi vesihöyry pystyy kuljettamaan mukanaan vain lämmössä höyrystyviä aineita. Siksi WellO2-laite ei sovellu suolahengitykseen.

Suosittelemme käyttämään WellO2-laitteessa vain siihen tarkoitettuja mentolitabletteja. Oman harkinnan mukaan laitteessa voi kuitenkin käyttää lämmössä höyrystyviä eteerisiä öljyjä, jotka soveltuvat hengitettäväksi – esimerkiksi Carmolis-tippoja. Varmista siis, että lisäämäsi aineet eivät aiheuta haittaa keuhkokudokselle eli niissä ei ole esimerkiksi säilöntäaineita. On myös tärkeää muistaa kaataa vesi pois sekä huuhdella laitteen säiliö aina harjoituksen jälkeen.

Miten annostelen Carmolis-tippoja WellO2-laitteeseen?

Lisää noin 3–5 Carmolis-tippaa WellO2-laitteeseen, kun olet lämmittänyt veden. Voit myös kokeilla lisätä useamman tipan, mikäli se tuntuu sinusta hyvältä.

WellO2-laitteen käyttö ja huolto

WellO2-laitteeni ei käynnisty – mitä teen?

Varmista seuraavat asiat:

 • Virta-alustan pistoke on pistorasiassa, ja laite on asetettu alustalle tasaisesti.
 • WellO2-laitteessa on kylmää vettä. Vettä on oikea määrä min- ja max-viivojen välissä.
 • Olet painanut lämpötilapainiketta noin 1–2 sekuntia tai pesuohjelman painiketta noin 3 sekuntia pohjassa niin kauan, että painikkeen merkkivalo syttyy ja laite antaa merkkiäänen.

Lisää ohjeita löydät WellO2-käyttöohjeen lopusta kohdasta “Vianmääritys”. Siirry WellO2-käyttöohjeeseen tästä >>

Jos laite ei näitäkään ohjeita noudattamalla käynnisty, ota yhteyttä WellO2-asiakaspalveluun.

WellO2-asiakaspalvelu

Asiakastuki on avoinna arkisin klo 14.00 – 18.00.

Sähköposti: info@wello2.com

Puhelin: 010 5837 966 (pvm/mpm)*

*pvm = paikallisverkkomaksu
*mpm = matkapuhelinmaksu

En saa irrotettua WellO2-osia toisistaan – mikä neuvoksi?

Kun otat WellO2-hengitysharjoituslaitteen ensimmäistä kertaa käyttöön, suosittelemme suorittamaan WellO2-laitteen puhdistusohjelman ennen osien irrottamista. Lämmin höyry saa muoviset osat joustavammiksi ja siten helpommin irrotettaviksi.

Täältä löydät ohjeet kannen ja korin irrottamiseen (PDF) >>

Täältä löydät ohjeen säätörenkaan irrottamiseen hengityssäätimestä (PDF) >>

Miten WellO2-laite puhdistetaan?

WellO2-hengitysharjoituslaitteessa on oma puhdistusohjelma, jolla voidaan puhdistaa laitteen säiliö ja sen irto-osat (pois lukien nenämaski*). Puhdistusohjelma on hyvä suorittaa ennen ensimmäistä käyttökertaa.

Huuhtele WellO2-laitteen säiliö sekä käytetyt irto-osat juoksevan veden alla jokaisen harjoittelukerran jälkeen. Aseta laite ja sen osat kuivumaan ilmavasti.

Suorita WellO2-laitteen puhdistusohjelma 5–10 harjoittelukerran jälkeen tai aina, kun joku toinen on käyttänyt laitetta. Infektioaikana suositellaan, että laitteen puhdistusohjelma suoritetaan jokaisen harjoituskerran jälkeen.

Irto-osat voi myös pestä kattilassa. Kiehauta vesi kattilassa, nosta pois liedeltä ja laita puhdistettavat osat veteen viideksi minuutiksi. Anna veden jäähtyä, kaada vesi pois ja laita osat ilmavasti kuivumaan.

Voit pestä vesisäiliön ja korin ajoittain juoksevalla vedellä ja miedolla saippualiuoksella ja pyyhkiä laitteen rungon kostealla liinalla.

Tarkemmat ohjeet laitteen puhdistukseen löydät pakkauksen mukana tulevasta WellO2-käyttöohjeesta >>

*WellO2-nenämaski on valmistettu silikonista, joka on kuumassa muotoutuva materiaali. Siksi emme suosittele sen puhdistamista WellO2-laitteen puhdistusohjelmalla. Pese WellO2-nenämaski miedolla saippualiuoksella juoksevan veden alla jokaisen käyttökerran jälkeen. Tämä säilyttää nenämaskin pehmeänä ja joustavana sekä pidentää sen käyttöikää.

Millaista vettä WellO2-laitteessa voidaan käyttää?

Käytä WellO2-laitteessa aina kylmää, juomakelpoista vettä.

Kaada vesi pois säiliöstä jokaisen käyttökerran jälkeen, sillä seisova vesi toimii kasvualustana bakteereille. Huuhtele laitteen säiliö ja sen osat huolellisesti juoksevan veden alla ja aseta ne kuivumaan ilmavasti.

Lisää seuraavalla käyttökerralla jälleen uusi, kylmä ja juomakelpoinen vesi laitteeseen.

Kuinka usein WellO2-laitteen vesi täytyy vaihtaa?

Kaada vesi pois säiliöstä jokaisen käyttökerran jälkeen, sillä seisova vesi toimii kasvualustana bakteereille. Huuhtele laitteen säiliö ja sen osat huolellisesti juoksevan veden alla ja aseta ne kuivumaan ilmavasti.

Lisää seuraavalla käyttökerralla jälleen uusi, kylmä ja juomakelpoinen vesi laitteeseen.

Miten poistan kalkkia WellO2-laitteesta?

Kalkkipitoinen vesi saattaa haitata laitteen toimintaa, jos vesisäiliöön kertyy kalkkia. Kalkinpoisto suositellaan suoritettavaksi vähintään kolmen kuukauden välein tai useammin, jos paikkakuntasi vesi on hyvin kalkkipitoista, ja laitteeseen kertyy kalkkia.

Kalkkia kertyy helpommin, jos laitteeseen jätetään vesi seisomaan käyttökertojen välillä. Kaada siis vesi pois jokaisen käyttökerran jälkeen, niin laitteeseen kertyy vähemmän kalkkia.

Kalkinpoisto etikalla

 • Täytä vesisäiliö kylmällä vedellä min-max-viivojen väliin. Kaada veteen 0,5 dl etikkaa.
 • Sulje kansi ja käynnistä puhdistusohjelma. Anna vaikuttaa yhden tunnin ajan puhdistusohjelman jälkeen.
 • Tyhjennä säiliö. Huuhtele säiliö ja osat huolellisesti 5–6 kertaa.

Kalkinpoisto sitruunahapolla tai soodalla

 • Täytä vesisäiliö kylmällä vedellä min–max-viivojen väliin. Lisää veteen 25 g (n. 3 ruokalusikallista) sitruunahappoa tai soodaa.
 • Sulje kansi ja käynnistä puhdistusohjelma. Anna vaikuttaa yhden tunnin ajan puhdistusohjelman jälkeen.
 • Tyhjennä säiliö. Huuhtele säiliö ja osat huolellisesti 5–6 kertaa.

Toista kalkinpoistokäsittely tarvittaessa. Huuhtele vesisäiliö huolellisesti puhtaalla vedellä aina kalkinpoiston jälkeen.

WellO2-laitteestani hajosi osa – mitä teen?

Jos WellO2-laitteen osa on hajonnut normaalissa käytössä, eikä se ole esimerkiksi tippunut ja sen myötä rikkoontunut, ota yhteyttä WellO2-asiakaspalveluun.

WellO2-asiakaspalvelu

Asiakastuki on avoinna arkisin klo 14.00 – 18.00.

Sähköposti: info@wello2.com

Puhelin: 010 5837 966 (pvm/mpm)*

*pvm = paikallisverkkomaksu
*mpm = matkapuhelinmaksu

Miten voin reklamoida tuotteesta?

Mikäli haluat reklamoida tuotteesta, ota yhteyttä WellO2-asiakaspalveluun.

WellO2-asiakaspalvelu

Asiakastuki on avoinna arkisin klo 14.00 – 18.00.

Sähköposti: info@wello2.com

Puhelin: 010 5837 966 (pvm/mpm)*

*pvm = paikallisverkkomaksu
*mpm = matkapuhelinmaksu

Onko WellO2-laitteella takuu?

Kyllä, WellO2-laitteella on 24 kuukauden takuu.

Mikä on WellO2-laitteen materiaali ja alkuperämaa?

WellO2-hengitysharjoituslaitteessa on käytetty bisfenoli-vapaata Tritan-muovia. Muovilaatu on valittu niin, että siitä ei liukene ainesosia kuumaan veteen ja höyryn mukana käyttäjän hengitysteihin.

WellO2-laitteen pakkauksen mukana tuleva nenämaski on valmistettu ihoystävällisestä silikonista.

WellO2-hengitysharjoituslaite on suunniteltu ja kehitetty Suomessa. WellO2-tuotteet valmistetaan Kiinassa, lukuun ottamatta WellO2-mentolitabletteja, jotka valmistetaan Suomessa.

WellO2 MyBreath™ -älysuukappale

Mikä on WellO2 MyBreath™ -älysuukappale?

MyBreath™️ on uusi WellO2-hengityshyvinvointilaitteen kanssa käytettävä älysuukappale, jonka avulla pystyt mittaamaan, seuraamaan ja kehittämään hengitystäsi! MyBreath™-älysuukappale on erikseen ostettava lisäosa WellO2-laitteeseen, ja sitä käytetään WellO2-laitteen sekä WellO2-sovelluksen kanssa.

Miten MyBreath™-älysuukappale toimii?

MyBreath™-älysuukappaletta käytetään yhdessä WellO2-hengitysharjoituslaitteen sekä WellO2-sovelluksen kanssa. Älysuukappaleella harjoitellaan kuin tavallisella WellO2-suukappaleella. MyBreath™️ Gen 2.0 -älysuukappaletta voivat käyttää kaikki WellO2-laitteen omistajat, joiden puhelimessa on Bluetooth-toiminto.

Älysuukappaleen lisäksi käyttäjät saavat pääsyn WellO2-sovellukseen, jossa he voivat valita itselleen sopivia hengitysharjoituksia. Lisäksi sovelluksessa säilytetään tiedot suoritetuista harjoituksista. WellO2-sovellus toimii puhelimissa, joiden käyttöjärjestelmä on iOS 12 tai Android 9 tai näitä uudempi.

Huom! Aiemmin, vuonna 2023 julkaistun MyBreath™️-älysuukappaleen voi yhdistää vain puhelimiin, joissa on NFC-toiminto. Tarkista puhelimesi valmistajalta, onko sinun puhelimessasi NFC-toiminto. Tämä MyBreath™️-malli on myynnissä ainoastaan jälleenmyyjillämme.

Mitä MyBreath™-älysuukappale mittaa?

MyBreath™️-älysuukappale mittaa tarkasti ja tulkitsee keuhkojen hengityslihasvoimaa, -ilmanvirtausta keuhkoputkissa sekä keuhkojen hengityskapasiteettia. Mittareiden avulla pystyt ymmärtämään lisää keuhkojesi ja hengitysteidesi päivittäisestä toimintakyvystä sekä kehittämään niitä omien tavoitteidesi ja tarpeidesi mukaan.

MyBreath™️ tulkitsee sekä ulos- että sisäänhengitystä, ja sillä voi mitata myös ylähengitysteiden toimintaa WellO2-nenämaskia käyttämällä. Ylähengitysteiden toiminta eli käytännössä nenän kautta tapahtuva hengitys on hyvinvoinnin kannalta erityisen tärkeää.

Miten MyBreath™-älysuukappale puhdistetaan?

Sensoreiden takia MyBreath™️-älysuukappaletta EI voipuhdistaa WellO2-laitteen pesutoiminnolla. Voit puhdistaa älysuukappaleen huuhtomalla sitä lämpimän veden alla ja sitten kuivaamalla.

Ladataanko MyBreath™-älysuukappaletta?

MyBreath™️ Gen 2.0 -älysuukappaletta voidaan ladata. Pakkauksen mukana tulee lataustelakka, jolla lataus onnistuu kätevästi.

Aiemmin, vuonna 2023 julkaistua MyBreath™️-älysuukappaletta ei tarvitse ladata. Siinä on integroitu paristo, jonka kestoksi on arvioitu noin 3–5 vuotta. Pariston käyttöikä riippuu käytön määrästä sekä laitteen säilytyksestä. Pariston käyttöikää voi pidentää säilyttämällä laitetta oikeissa olosuhteissa. Älä säilytä älysuukappaletta äärilämpötiloissa eli liian kylmässä tai liian kuumassa.