HUOM! Nyt voit tilata WellO2-laitteen jopa 24kk maksuajalla täysin ilman korkoa tai muita kuluja. Voit tilata myös soittamalla 010 583 7966 (ark.9-18). HUOM! Nyt voit tilata WellO2-laitteen jopa 24kk maksuajalla täysin ilman korkoa tai muita kuluja. Voit tilata myös soittamalla 010 583 7966 (ark.9-18).
WellO2 - vastapainehöyryhengityksen käyttö hengitystieinfektion yhteydessä

WellO2 - vastapainehöyryhengityksen käyttö hengitystieinfektion yhteydessä

WellO2-laite ei ole lääkinnällinen laite. WellO2-laitetta ei ole vielä tutkittu sairauksien tai niiden oireiden hoitoon. WellO2-laitteessa käytettävää vastapainetekniikkaa ja lämmintä höyryä on kuitenkin tutkittu runsaasti erilaisten hengitysinfektioiden ennaltaehkäisyssä tai hoidossa. (Katso lähteet artikkelin lopussa).

WellO2-laitteen käytön vaikutukset perustuvat vastapainehengitykseen ja lämpimän vesihöyryn hengittämiseen. Uloshengitys painetta vastaan avaa hengitysteitä ja lämmin vesihöyry sisäänhengityksessä hoitaa hengitysteiden limakalvoja ja helpottaa liman irtoamista hengitysteistä. Säännöllinen vastapainehengitys vahvistaa hengityselimistöä.

Lähtökohtaisesti WellO2-laitteen käyttö lievissä kuumeettomissa hengitystieinfektioissa on turvallista, eikä sen käytölle ole näissä tapauksissa asetettu rajoituksia. Vakavissa hengitystieinfektioissa on kuitenkin syytä välttää ylimääräistä rasitusta; tällöinkin laitteen käytöstä voi kuumeettomassa toipilasvaiheessa olla hyötyä, mutta käytön tulee perustua lääkärin ohjeisiin.

WellO2-laitteessa on sanitointiohjelma, joka tuhoaa laitteeseen mahdollisesti kulkeutuneet bakteerit ja mikrobit kuuman höyryn avulla. Sanitointiohjelmassa laitteen sisään voidaan asettaa myös irto-osat, jolloin mikrobit ja bakteerit tuhoutuvat niistäkin.

Jos sinulla ei ole hengitystieinfektiota

Voit käyttää WellO2-laitetta normaalisti päivittäin käyttöohjeen mukaan.

 1. Elimistön puolustuksen ensilinjassa toimivat ylempien hengitysteiden limakalvo ja iho. Limakalvojen heikentynyt kunto vaikuttaa siihen, miten taudinaiheuttajat pääsevät elimistöömme. Limakalvojen hyvä kunto ja eheys osaltaan auttavat suojautumaan infektiolta. WellO2-laitteen käyttö kostuttaa hengitysteiden limakalvoja ja auttaa poistamaan limaa ja sen mukana epäpuhtauksia hengitysteistä. Tämä auttaa pitämään hengitysteiden limakalvot hyvässä kunnossa.
 2. Säännöllinen WellO2-laitteella harjoittelu avaa hengitysteitä ja vahvistaa hengityselimistöä. Tämä auttaa elimistöä kestämään stressiä ja rasitusta, jota infektiot aiheuttavat.
 3. Mikäli kärsit limaisuudesta, WellO2 auttaa liman poistamisessa hengitysteistä; lämpimän vesihöyryn hengittely muuttaa liman koostumusta juoksevammaksi ja tehostaa limaan nousemista hengitysteistä. Pitkään kertynyt lima hengitysteissä altistaa hengitystieinfektioille. 

Jos olet saanut lieväoireisen hengitystieinfektion

Voit käyttää WellO2-laitetta, mikäli tunnet itsesi hyvävointiseksi, eikä sinulla ole kuumetta. Tällöin kuitenkin suositellaan käytettäväksi pienintä hengitysvastusta (0). Jos sinulla on keuhkojen perussairauden pahenemisvaihe tai laitteen käyttö mietityttää, keskustele WellO2-laitteen käytöstä hoitavan lääkärisi kanssa.

 1. Hengitysharjoittelu WellO2-laitteella avaa hengitysteitä ja lämmin vesihöyry auttaa tehokkaasti poistamaan limaa sekä epäpuhtauksia hengitysteistä. Tämä parantaa ilman virtausta, jonka seurauksena hengitys ja olo voivat helpottua.
 2. Sairauden aikana hengityslihasten voimakasta kuntoharjoittelua on syytä välttää.
 3. Kun sinulla on hengitystietieinfektio, on tärkeää käyttää laitteen sanitointi- eli puhdistusohjelmaa jokaisen käyttökerran jälkeen.

Jos sairastat vaikeaa hengityselinten infektiota

Emme suosittele WellO2-laitteen käyttöä vaikeassa hengitysteiden tai keuhkojen infektiossa.

 1. Kuumeettomassa toipilasvaiheessa hengitysharjoittelu WellO2- laitteella kevyellä vastuksella (0) voi olla edullista toipumiselle, mutta käytön tulee perustua lääkärin ohjeeseen.
 2. Kun tunnet olosi terveeksi, voit käyttää laitetta normaalisti.
 3. Lihaskuntoharjoittelua tulee välttää.

Kontraindikaatiot

Älä käytä WellO2-laitetta, jos sinulla on todettu tai epäilet, että sinulla on:

 • ilmarinta
 • tärykalvovaurio
 • tuoreita haavoja kasvon, rintakehän tai vatsan alueella

Keskustele laitteen käytöstä lääkärin kanssa, jos sinulla on:

 • astman pahenemisvaihe
 • akuutti kuumeinen hengitystieinfektio
 • selvittämätön hengityssairaus
 • loppuraskaus
 • nenäverenvuototaipumus
 • vakava sydänsairaus
 • tuore infarkti tai keuhkoveritulppa
 • valtimon pullistuma
 • hyvin korkea verenpaine
 • epilepsia
Lähdeluettelo
 1. Tyrrell D., et al. Local hyperthermia benefits natural and experimental common colds. 1989, BMJ. 298:1280-3
 2. Conti C., et al. Antiviral effect of hyperthermic treatment in rhinovirus infection. Antimicrob Agents Chemother, 1999;43(4):822-9.
 3. Sebastian L., et al. The effect of local hyperthermia on allergen-induced nasal congestion and mediator release. J Allergy Clin Immunol 1993, 92:850-6.
 4. Desrosiers M. et al. Treatment with hot, humid air reduces the nasal response to allergen challenge. J Allergy Clin Immunol 1997, 99:77-86.
 5. Foxman et al. Temperature-dependent innate defence against the common cold virus limits viral replication at warm temperature in mouse airway cells. PNAS, 2015, vol 112, no: 3.
 6. Jing J.C. et al. Scientific REPORTS | 7: 8522 | DOI:10.1038/s41598-017-08968-x. Visualization and Detection of Ciliary Beating Pattern and Frequency in the Upper Airway using Phase Resolved Doppler Optical Coherence Tomography 2017.
 7. Vora S.U. et. al. Effect of Steam Inhalation on Mucociliary Activity in Patients of Chronic Pulmonary Disease. Indian J Chest Dis Allied Sci, 1993, 35 (1), 31-4 Jan-Mar .
 8. Pick HJ., et al. P25 Inspiratory muscle training (IMT) for adults discharged from hospital with community acquired pneumonia (CAP) – a feasibility study. Thorax, 2018, Vol. 73, Issue Suppl 4.
 9. Björkqvist M., et al. Bottle-blowing in Hospital-treated Patients with Community-acquired Pneumonia. J Scand Inf. Dis. 1997, 29/1.

1 Yksi

maalis 31, 2020 • Kirjoittanut Hellevi Alamäki

Hei!
Jos ostaa useamman, saako siihen alennusta?

T. Hellevi Alamäki

Kirjoita kommentti