Voiko flunssan tuloa ehkäistä WellO2-laitteella?

Voiko flunssan tuloa ehkäistä WellO2-laitteella?

flunssa

Kun kurkkua kutittaa, nenä alkaa vuotamaan, tunnet kipua kurkussa ja yskittää, on syytä jäädä kotiin. Etenkin nyt korona-aikaan ohjeistus on jäädä kotiin. Mitäs sitten tuossa tilanteessa voisi tehdä itse, jotta tauti jäisi näihin lieviin oireisiin?

WellO2 on lääkkeetön apu vilustumisen hoitoon koko perheelle. Heti kun tunnet vähäisiäkin vilustumisen oireita, ota viimeistään silloin WellO2 ulos kaapista.

Vastusharjoittelu lisää nenän ja nielunalueen verenkiertoa ja avaa keuhkoputkia, joka nopeasti helpottaa hengitystä.

Laitteesta sisään hengitettävä lämmin höyry rentouttaa lihaksia ja äänihuulia, jotka toisilla nopeasti reagoivat vilustumisoireisiin. Lisäksi höyry lisää limakalvon vesipitoisuutta ja palauttaa värekarvatoimintaa, joka myös parantaa vastustuskykyä.

Lämmin höyry lisäksi käynnistää limakalvoilla hypertermisen reaktion, josta tieteellinen neuvonantajamme Ilpo Kuronen on kirjoittanut enemmän blogitekstissään. Hyperterminen reaktio tarkoittaa sitä, että lämmin höyry aktivoi limakalvoilla puolustusreaktion, jolloin limakalvo alkaa tehokkaammin itse tuhoamaan sinne asettuneita taudinaiheuttajia.

Lämmintä höyryä on tutkittu lämpöherkillä viruksilla, kuten esimerkiksi rinoviruksella, joka reagoi nopeasti lämpöön. Rinovirus on se tavallisin nuhakuumeen ja lyhyiden sairauspoissaolojen aiheuttaja. Siksi siis vilustumisoireisiin on hyvä tarttua heti alkuvaiheessa, koska tiedetään, että ”kelkka voidaan kääntää” jo heti alkuvaiheessa, jos kyseessä sattuukin olemaan sellainen taudinaiheuttaja, joka reagoi lämpöön herkästi.

Lämmin höyry on se tavallinen flunssaoireiden hoitokeino, kattilahengitystä ajateltaessa. WellO2-laitteessa höyryn annostelu on turvallisempaa ja lisäksi se voidaan kohdennetusti suunnata sinne, minne taudinaiheuttajat yleensä meissä ensimmäisenä iskevät, eli nenänieluun.

WellO2-laitteessa höyryyn on yhdistetty vastusharjoittelu, jolloin höyry pääsee syvemmälle hengitysteissä, sillä vastapaine avaa hengitysteitä. Verenkierron vilkastuminen tekee avartuvan tunteen keuhkoihin, mutta myös ylähengitysteihin.

Vilustumisoireita hoidetaan aina pienellä vastuksella, eli 0 tai 1, ja mielellään vähintään 2-pisteen lämpötilalla. Hypertermisen reaktion käynnistämiseen on varmempi käyttää 3-pisteen lämpötilaa. Harjoitukset tuolla korkeimmalla lämpötilalla kannattaa tehdä niin, että puhaltaa laitteeseen muutamia kertoja, jotta höyryn määrä on mahdollisimman suuri harjoitusta aloitettaessa. Aloita harjoitukset ulos ja sisään hengityksillä. Jos korkealla lämpötilalla sarjat jäävät hyvin lyhyiksi, voit tehdä tällä vain 3–10 toistoa ja sitten antaa veden hieman jäähtyä ja jatkaa harjoittelua tällä vielä ainakin 2 sarjaa. Ja muista, WellO2 käytölle ei ole ylärajaa, eli jos tunnet olosi vilustuneeksi, niin voit wellotella aina kun se sinusta hyvältä tuntuu!

Jos 3-pisteen lämpötila tuntuu liian kuumalta nenän päässäsi, voit laittaa nenän päähän voidetta, joka suojaa nenän ihoa lämpimältä höyryltä. Näin voit käyttää 3-pisteen lämpötilaa, joka onkin parhain lämpötilavaihtoehdoista käynnistämään elimistön oman puolustusreaktion taudinaiheuttajia vastaan. Saat suunnattua höyryn juuri nenän limakalvoille, johon taudinaiheuttaja yleensä ensimmäisenä iskee.

Toivon teille kaikille tervettä flunssakauden alkua ja muistakaa wellotella säännöllisesti!

 

Kirjoittajana Katri Lindberg sairaanhoitaja yamk ja WellO2 tuotepäällikkö.

Katrilla on pitkä työkokemus erikoissairaanhoidosta. Katri on toiminut sairaanhoitajana ja kuntoutusohjaajana keuhkosairaiden parissa ja omaa vankan kokemuksen erilaisista keuhkosairauksista ja niiden hoidosta ja kuntoutuksesta. Lisäksi Katrilta löytyy erikoisosaamista hengityssairauksien hoidossa käytettävistä apuvälineistä. 

OSTA NYT
Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.