A man with flu symptoms sitting on a sofa and sneezing.

Oletko tulossa kipeäksi? WellO2 auttaa ennaltaehkäisemään vilustumisen oireita!

2023 , flunssa , Harjoitteluvinkit , hengitystieinfektio , Hyperterminen reaktio , Käyttöohjeet , Limaisuus , Tukkoisuus

Kun nenän tukkoisuus, limainen yskä, aivastelu ja käheä ääni alkavat vaivata, on viimeistään aika tihentää WellO2-laitteella harjoittelua. Varmin keino suojautua rajummilta oireilta on tarttua Welloon heti, kun tunnet vähäisiäkin vilustumisen oireita.

WellO2-hengitysharjoituslaite on lääkkeetön apu flunssan oireiden lievittämiseen koko perheelle. Hengitysharjoittelu lisää nenän ja nielunalueen lihasten verenkiertoa sekä avaa keuhkoputkia ja helpottaa näin nopeasti hengitystä.

WellO2-laitteesta sisään hengitettävä lämmin höyry vähentää turvotusta hengitysteissä ja helpottaa näin nopeasti vilustumisoireita. Lämpö ja kosteus lisäävät myös hengitysteiden limakalvon kosteustasapainoa ja tukevat limakalvon normaalia toimintaa, jotka omalta osaltaan parantavat vastuskykyä. Hengitysteiden limakalvo on kuin elimistön ensimmäinen palomuuri taudinaiheuttajia vastaan.

Lämmin höyry käynnistää hengitysteiden limakalvolla ns. hypertermisen reaktion. Hyperterminen reaktio tarkoittaa, että lämmin höyry aktivoi hengitysteiden limakalvolla elimistön puolustusreaktion. Tällöin hengitysteiden limakalvo alkaa itse tuhota sisään hengitettyjä taudinaiheuttajia tehokkaammin. WellO2-harjoittelu siis kannustaa elimistöä käynnistämään sen luontaisen puolustusmekanismin tehokkaammin.

Lämmin höyry tuhoaa taudinaiheuttajia

Lämmintä höyryä on tutkittu lämpöherkillä viruksilla, kuten rinoviruksella, joka on tavallisin nuhakuumeen ja lyhyiden sairauspoissaolojen aiheuttaja. Tutkimuksissa on todettu, että rinovirus tuhoutuu herkästi, kun lämpötila nousee. Vilustumisoireita on siis hyvä ryhtyä lievittämään heti niiden alkuvaiheessa, sillä mitä varhaisemmin oireisiin vaikutetaan, sitä lievempänä tauti usein iskee.

Höyryhengitys on perinteinen flunssaoireiden hoitokeino. Lämmintä höyryä on totuttu hengittämään kuuman veden päällä kattilasta. Toisin kuin kattilan päällä hengittelyssä WellO2-laitteessa höyryn annostelu on turvallista ja lämpötila on säädeltyä. Lisäksi lämmin höyry voidaan kohdennetusti suunnata nenänieluun, jonne taudinaiheuttajat usein ensimmäisenä iskevät.

WellO2-laitteessa höyryhengitys on yhdistetty vastusharjoitteluun ainutlaatuisella tavalla. Vastusharjoittelun myötä lämmin höyry pääsee syvemmälle hengitysteissä, sillä vastapaine avaa hengitysteitä sekä irrottaa limaa. Lisäksi vastusta vastaan hengittäminen vilkastuttaa verenkiertoa, mikä saa aikaan aukinaisen tunteen hengitysteihin. Niinpä vastusharjoittelu tukee höyryhengityksen vaikutuksia tehokkaasti.

WellO2-harjoittelu auttaa näissä oireissa

 • Nuha
 • Nenän tukkoisuus
 • Limainen yskä
 • Aivastelu
 • Hengitysteiden ärsytysoireet
 • Hengenahdistus
 • Käheä ääni

Suosittelemme kokeilemaan WellO2-harjoittelua ennen oireiden ilmenemistä, jotta harjoittelu on tuttua, kun hengitystieinfektio on käsillä. Jos sinulla on korkea kuume, emme suosittele raskasta harjoittelua laitteella.

OSTA WELLO2-HENGITYSHARJOITUSLAITE TÄÄLTÄ


Lievitä flunssaoireita WellO2-laitteella

Helpota vilustumisoireita aina pienellä vastuksella, sillä kipeänä ei suositella lihasharjoittelua. Hypertermisen reaktion käynnistämiseksi on varmempi käyttää kolmen pisteen lämpötilaa. Laitteeseen kannattaa aluksi puhaltaa muutamia kertoja, jotta höyryn määrä on mahdollisimman suuri harjoitusta aloitettaessa.

Tee harjoitus näin

 • Valitse kahden tai kolmen pisteen lämpötila.
 • Valitse kevyt vastus eli 0 tai 1.
 • Jos sinua vaivaa nenän tukkoisuus, käytä harjoittelussa nenämaskia.
 • Puhalla laitteeseen muutamia kertoja, jotta höyryä muodostuu mahdollisimman paljon.
 • Puhalla pitkään ulos niin, että vesi laitteessa kuplii. Hengitä sitten sisään rauhallisesti niin, että tunnet höyryn hengitysteissäsi. Toista tämä 3–10 kertaa.
 • Tee ainakin kolme sarjaa.
 • WellO2-harjoittelulle ei ole ylärajaa, joten voit harjoitella aina, kun se tuntuu sinusta hyvältä!

Nenämaskin avulla saat suunnattua höyryn juuri nenän limakalvoille, joihin taudinaiheuttajat yleensä ensimmäisenä iskevät. Jos höyryn korkea lämpötila tuntuu liian kuumalta nenänpäässäsi, voit sivellä nenän iholle perusvoidetta. Voide suojaa ihoa, jolloin höyry ei tunnu niin kuumalta, mutta saat silti korkeimman lämpötilan hyödyt. Kolmen pisteen lämpötila on nimittäin paras vaihtoehto käynnistämään elimistön oman puolustusreaktion taudinaiheuttajia vastaan.

Muista myös kokeilla WellO2-mentolitabletteja! Ne tekevät höyrystä viileämmän tuntuista sekä tehostavat höyryn avaavaa vaikutusta. Mentolitablettien ansiosta höyryhengitys tuntuu entistäkin raikkaammalta!

OSTA WELLO2-MENTOLITABLETIT TÄÄLTÄ

 

- Katri Lindberg

Hengitysasiantuntija, WellO2 Oy

Katrilla on pitkä työkokemus erikoissairaanhoidosta. Hän on toiminut sairaanhoitajana ja kuntoutusohjaajana keuhkosairaiden parissa. Hänellä onkin vankka kokemus erilaisista keuhkosairauksista sekä niiden hoidosta ja kuntoutuksesta. Lisäksi Katrilta löytyy erikoisosaamista hengityssairauksien hoidossa käytettävistä apuvälineistä. 

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.