Maailman astmapäivä – Noin puoli miljoonaa suomalaista sairastaa astmaa

Maailman astmapäivä – Noin puoli miljoonaa suomalaista sairastaa astmaa

2024 , Astma , Hengitysvaikeus

Astma on yleinen hengityssairaus, ja sitä sairastaa noin puoli miljoonaa suomalaista. Sairaus johtuu keuhkoputkien limakalvojen tulehdustilasta, joka lisää limaneritystä sekä supistaa keuhkoputkia. Astman tyypillisiä oireita ovat esimerkiksi yskä, lisääntynyt limaneritys, hengityksen vinkuna ja hengenahdistus. WellO2-harjoittelu kuntouttaa hengityselimistöä ja helpottaa sitä kautta erilaisia hengitystieoireita sekä tukee hengityselimistön terveyttä monipuolisesti.

Astma Suomessa

Suomessa astma on merkittävä kansanterveydellinen ongelma, ja sitä sairastaa noin puoli miljoonaa suomalaista. Se on yksi yleisimmistä pitkäaikaissairauksista, erityisesti lasten ja nuorten aikuisten keskuudessa. Astma aiheuttaa merkittävän määrän sairaalahoitoja ja päivystyskäyntejä vuosittain, mikä asettaa suuren taakan terveydenhuollon resursseille ja vaikuttaa yksilöiden päivittäiseen elämään.

Haasteet astman hallinnassa

Vaikka lääketieteelliset hoidot ovat kehittyneet, monet astmapotilaat kokevat edelleen oireita, jotka vaikuttavat heidän elämänlaatuunsa kielteisesti. Yleisiä haasteita ovat oireiden hallinnan vaikeus, lääkkeiden käyttöön turvautuminen ja huoli mahdollisista sivuvaikutuksista. Lisäksi ärsykkeet, kuten allergeenit, saasteet ja hengitystieinfektiot, voivat pahentaa astmaoireita ja johtaa pahenemisvaiheisiin sekä lisätä terveydenhuollon kuormitusta.

WellO2-hengitysharjoituslaite helpottaa hengitystieoireita

OSTA WELLO2-HENGITYSHARJOITUSLAITE TÄSTÄ

 

WellO2-harjoittelu kuntouttaa hengityselimistöä ja tarjoaa sitä kautta kokonaisvaltaisen keinon hallita hengitysteiden oireita. Toisin kuin perinteiset hoidot, jotka keskittyvät pääasiassa oireiden lievittämiseen, WellO2-laite ei ainoastaan lievitä hengitysteiden oireita, vaan ulottuu myös hengitysongelmien juurisyihin – se vahvistaa hengityslihaksia sekä kosteuttaa ja hoitaa hengitysteiden limakalvoa.

WellO2-laite oli mukana tutkimuksessa, jossa astmaa sairastavat henkilöt harjoittelivat sillä päivittäin kuukauden ajan. Kuukauden harjoittelun jälkeen heidän sisäänhengityslihasvoimavoimansa oli kasvanut keskimäärin 20 % ja uloshengitysvoima 11 % kontrolliryhmään verrattuna. Merkittävää oli myös, että lihasvoima säilyi tutkimuksen seurantajakson ajan 60 päivää, vaikka harjoittelua ei enää tehty.

Hengityslihasvoiman kasvun on havaittu vähentävän hengenahdistuksen tunnetta astmaatikoilla ja parantavan harjoittelukestävyyttä fyysisessä suorituksessa. Parantunut hengityslihasvoima voi tukea myös nopeampaa toipumista hengitystieinfektioista ja vähentää hengityskonehoidon tarvetta.

Lue lisää tutkimuksesta täältä >>

Miten WellO2 auttaa lievittämään hengitysteiden oireita?

Hengitysteiden avaaminen: WellO2-harjoittelu auttaa avaamaan tehokkaasti keuhkoputkia. Lisäksi harjoittelu auttaa poistamaan ylimääräistä limaa hengitysteistä, mikä vähentää tukkoisuutta ja helpottaa hengitystä.

Hengityslihasten vahvistaminen: WellO2-harjoittelun avulla voit vahvistaa hengityslihaksiasi, mikä vähentää hengästymistä, parantaa kestävyyttä ja suorituskykyä sekä tukee hengityselimistön hyvinvointia kokonaisvaltaisesti.

Keuhkojen toiminnan parantaminen: Säännöllinen WellO2-harjoittelu auttaa parantamaan keuhkojen kapasiteettia ja tehokkuutta, mikä tehostaa ja helpottaa hengitystä.

WellO2-harjoittelun hyödyt:

  • Helpottaa hengitystieoireita nopeasti niiden yllättäessä
  • Tukee ja ylläpitää hengityselimistön kuntoa sekä kuntouttaa heikkokuntoista hengityselimistöä
  • Lääkkeetön keino hengitystieoireiden hallintaan – ei yliannostuksen riskiä
  • Sopii kaikenikäisille, myös lapsille
  • Auttaa hallitsemaan hengitysongelmia paremmin
OSTA WELLO2-HENGITYSHARJOITUSLAITE TÄSTÄ
Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.