Lasten WellO2-laitteen käyttö

Lasten WellO2-laitteen käyttö

flunssa , hengitystieinfektio , Lapset , Tukkoisuus

WellO2-laitteen käyttöohjeissa kerrotaan, että WellO2-laitetta saisi käyttää itsenäisesti vasta yli 12-vuotiaat lapset. Tähän on syynä se, että Suomen lainsäädännön mukaan sähkölaitteita saa käyttää itsenäisesti vain yli 12-vuotiaat. WellO2-laitetta voi kuitenkin turvallisesti aikuisen valvonnassa käyttää myös nuoremmat lapset. WellO2 onkin juuri lasten hengitystieongelmiin turvallinen ja lääkkeetön apu, jota aina kannattaa kokeilla, jos hengittämisessä tai nenän tukkoisuuden kanssa on ongelmia.

Mitään tarkkaa ikärajaa WellO2-laitteen käyttöön on vaikea antaa. Yleensä puhutaan sellaisesta ”pillimehuiästä", eli kun lapsi osaa juoda pillillä ja puhaltaa sinne, hän yleensä osaa tai voi alkaa harjoittelemaan WellO2-laitteen käyttöä. WellO2-laitteen käyttöä kannattaa harjoitella terveenä ja tehdä siitä mahdollisimman mukava ja miellyttävä asia. Tällöin käyttö onnistuu paremmin myös silloin, kun olo ei ole niin mukava, kuten esimerkiksi flunssassa.

WellO2-laitteella voidaan helpottaa lapsilla samankaltaisia ongelmia kuin aikuisillakin: aukaisemaan flunssaista nenää, helpottamaan hengittämistä ja yskän ärsytystä, sekä poistamaan limaa hengitysteistä. Sekä tietysti se tärkein, eli hoitamaan limakalvoa niin, että se olisi valmis vastustamaan taudinaiheuttajia ja ympäristön epäpuhtauksia. WellO2-laite on lääkkeetön apu lasten yskäoireen sekä allergisten ärsytysoireiden hoitoon.

Lasten keuhkoputket ovat usein herkempiä supistumaan kuin aikuisilla ja putkien läpimitta on pienempi, joten ne painuvat herkemmin kasaan. Tämä on erityispiirre, josta toiset lapset kärsivät enemmän kuin toiset. Joskus lapsi kärsii siitä, että pienikin hengitystieinfektio aiheuttaa hengenahdistusta ja saattaa esimerkiksi vaatia käyntejä terveyskeskuksessa, jolloin käydääm hengittelemässä lääkesumutinta.

WellO2-harjoittelun lämmin höyry ja vastusharjoittelu heti flunssaoireiden ilmaannuttua helpottaa nopeasti flunssaoireita. Jos keuhkoputket alkavat painua kasaan ja hengitys esimerkiksi vinkuu, voi WellO2-laitetta käyttää myös kylmällä vedellä ja laitteeseen voi lisätä myös jääpaloja. Tällöin nielun kudosten turpoaminen voidaan hoitaa kotikonstein kylmällä ilmalla ja voidaan säästyä joskus jatkuviltakin vierailuilta terveyskeskuksessa.

WellO2 ei korva lääkehoitoa, vaan se on lääkärin määräämälle hoidolle tuki ja kuntoutusmuoto, jolla lapsen oloa voidaan helpottaa kotona. WellO2-laitteen käytölle ei ole ylärajaa, eli sitä voi käyttää aina kun siltä tuntuu. Lasten tulisi aloittaa harjoittelu käyttämällä 0-vastusta sekä matalinta lämpötilaa (yksi piste). 

WellO2 soveltuu koko perheen käyttöön. Laitteen mukana tulee 3 eri väristä suukappaletta perheenjäsenten hygieeniseen käyttöön. Klikkaa itsesi verkkokauppaan tästä. 

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.