WellO2-hengitysharjoitus – nopea apu mielenrauhaan

WellO2-hengitysharjoitus – nopea apu mielenrauhaan

2023 , Harjoitteluvinkit , Rauhoittuminen , wello2

Tiesitkö, että WellO2-laitteella voit tehdä nopean kehoa ja mieltä rauhoittavan hengitysharjoituksen, vaikka useamman kerran päivässä? Tee rauhoittava WellO2-hengitysharjoitus esimerkiksi näin:

  • Tee harjoitus nenämaskilla.
  • Valitse keskimmäinen lämpötila ••.
  • Valitse vastukseksi 0 tai 1.
  • Tee pitkä, rauhallinen uloshengitys nenäsi kautta.
  • Tee heti perään pitkä rauhallinen sisäänhengitys nenäsi kautta.
  • Toista tämä viisi kertaa.
  • Pidä pieni tauko ja toista sarja neljä kertaa.

WellO2-vastushengitysharjoitus ohjaa hengityksesi rytmin rauhallisemmaksi ja hengitystavan syvemmäksi. Vastusharjoitus aktivoi automaattisesti pallean ja ottaa sen mukaan hengitystyöhön. Pallean liike hieroo vagushermoa, joka vähentää aivojemme stressihormonin eritystä, laskee sydämen syketaajuutta ja nostaa kehomme palautumisesta kertovaa HRV-tasoa. Samalla laitteesta tuleva lämmin höyry hoitaa ylähengitysteiden limakalvoa lisäämällä niiden kosteustasapainoa. Tämä puolestaan tehostaa hengitysteiden limakalvon toimintaa.

Hengitys reagoi nopeasti ulkoisiin ärsykkeisiin

Usein ajatellaan, että joogan tai meditaation harjoittaminen esimerkiksi kerran päivässä riittää tukemaan unenlaatua ja palautumista. Hengitys reagoi kuitenkin nopeasti ulkoisiin ärsykkeisiin – jopa nopeammin kuin tietoinen mielemme näihin reagoi. Tällaisia ulkoisia ärsykkeitä voivat olla esimerkiksi julkisen tilan voimakas ilmastointi, taustamelu, kiireinen elämäntilanne tai runsas puhuminen. Nämä tekijät saattavat nopeasti muuttaa arkihengitystavan pinnallisemmaksi tai patistaa hengittämään suun kautta, huokailemaan, haukottelemaan tai vaikka selvittämään kurkkua.

Myös erilaiset tilanteet tai paikat voivat saada meidät hengittämään eri tavalla. Saatamme esimerkiksi huomaamattamme pidättää hengitystämme joissakin tilanteissa tai toisaalta kiihdyttää hengitystämme, vaikka sille ei olisikaan esimerkiksi fyysisen rasituksen puolesta tarvetta. Hengityksen muuttuminen on luonnollista, mutta jos tapa siirtyy arkihengitykseen, voi se pitkään jatkuessaan aiheuttaa vaivoja tai jopa sairautta. Vaivat ja sairaudet taas vaikuttavat kokonaisvaltaisemmin arkeen, kuten esimerkiksi kehon palautumiseen, joka voi näkyä vaikkapa unihäiriöinä.

Hengityksen rytmiä säätelee aivojen hengityskeskus, joka oppii nopeasti myös huonon tavan hengittää. Lisäksi hengityskeskus reagoi aina muutokseen, eli vaikka muutos olisi elimistön kannalta myönteistä, saattaa se aiheuttaa meissä epämiellyttäviä fyysisiä tuntemuksia. Siksi rauhalliseen hengitykseen olisi hyvä kiinnittää huomiota – mieluiten useamman kerran päivässä.

WellO2-hengitysharjoittelu joogan ja meditaation tukena

Vaikka harrastaisit joogaa tai meditaatiota jo säännöllisesti, voit nyt tehostaa harjoituksesi kehollisia vaikutuksia nopeasti. WellO2-hengitysharjoituksia voi tehdä useammankin kerran päivässä – esimerkiksi ennen stressaavaa työtehtävää, rauhoittuessasi yöunille tai käynnistääksesi päivän rauhallisesti aamulla. Yllä kuvattu WellO2-harjoitus sopii näihin kaikkiin tilanteisiin.

Millaisissa tilanteissa sinun kehosi rauhoittumista ja palautumista tulisi parantaa?


LUE LISÄÄ WELLO2-HENGITYSHARJOITUSLAITTEESTA

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.