WellO2-harjoittelusta apua siitepölykauteen

WellO2-harjoittelusta apua siitepölykauteen

2023 , Hengitysongelma , Siitepöly

Kevät on pian täällä! Siinä samalla myös siitepölykausi lähestyy. Monille ilmassa leijaileva siitepöly aiheuttaa ikäviä ärsytysoireita. Säännöllisellä WellO2-harjoittelulla helpotat kevään ärsytysoireitasi tehokkaasti.

Hengitysteiden limakalvolla ja niiden kunnolla on tärkeä rooli siitepölykauden aiheuttamien ärsytysoireiden hallinnassa. Tästä syystä säännöllinen WellO2-hengitysharjoittelu on hyvä aloittaa ajoissa, jotta hengitysteiden limakalvo olisi mahdollisimman hyvässä kunnossa, kun kevään kukintakausi alkaa.

Talvi on hengitysteiden limakalvolle erityisen vaikeaa aikaa. Lämmityskaudella sisäilma on kuivaa, mikä kuivattaa samalla hengitysteiden limakalvoa. Lisäksi monissa julkisissa tiloissa oleva voimakas ilmastointi rasittaa limakalvoa. Talviaikaan vietetään myös paljon aikaa sisätiloissa, mikä altistaa kesäkautta enemmän kuivalle hengitysilmalle. Toki talviaikaan ulkona kaunein pakkassää on yleensä myös kuivaa ja rasittaa silläkin tavalla hengitysteiden limakalvoa. Lisäksi jos esimerkiksi puhut paljon työssäsi tai olet stressaantunut, saattavat nämä asiat entisestään heikentää limakalvosi kuntoa. Talvea seuraava siitepölykausi rasittaa erityisesti allergiaoireista kärsivän hengitysteiden kuntoa entisestään.

Hengitysteiden ja erityisesti nenän limakalvon heikko kunto saattaa altistaa myös vaikeammille allergisille silmäoireille. Tämä siksi, että myös kyynelkanavia päällystää limakalvo. Lisäksi monet muut ns. allergiaoireet, kuten äänen kestämisen ongelmat, yskä, kurkun selvittelyn tarve tai nenän tukkoisuus voivat kieliä limakalvon heikosta kunnosta. Moni aloittaa allergialääkkeiden käytön hyvissä ajoin ennen siitepölykauden alkua. Valitettavasti kuitenkin allergialääke saattaa entisestään kuivattaa jo valmiiksi heikkokuntoista limakalvoa, mikä osaltaan voi myös vaikeuttaa oireilua.

Jotta hengitysteiden limakalvo olisi valmiina siitepölykauteen, säännöllinen WellO2-harjoittelu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin. Nappaa alta vinkit harjoitteluun!

OSTA WELLO2-HENGITYSHARJOITUSLAITE TÄSTÄ

Aloita säännöllinen WellO2-harjoittelu siitepölykautta varten näillä vinkeillä:

  • Käytä nenämaskia, sillä nenän limakalvo on ärsytysoireiden kannalta erityisen tärkeässä roolissa.
  • Valitse 2 pisteen lämpötila, jos se ei tunnu liian kuumalta. Lämpimämpi höyry aktivoi limakalvoa ja lisää sen kosteutta tehokkaammin.
  • Käytä vastusta 0 tai 1, sillä tarkoituksena on vain aktivoida limakalvon alaisten lihasten ja kudosten aineenvaihduntaa.
  • Tee yhteensä 20 ulos- ja sisäänhengitystä nenämaskin kautta. Kerralla voit tehdä esimerkiksi 1–5 ulos- ja sisäänhengitystä. Pidä välillä taukoja, jos harjoittelu yhtäjaksoisesti tuntuu raskaalta.
  • Parhaan hyödyn saat harjoittelusta, kun tee sen kahdesti päivässä – aamuin illoin.

WellO2-harjoittelulle ei ole päivittäistä ylärajaa. Jos harjoittelu tuntuu hyvältä ja helpottaa oireitasi, voit harjoitella niin usein kuin haluat. Myös lapset voivat harjoitella WellO2-laitteella vanhempien valvoessa. Huomioithan, että WellO2-harjoittelu on lisähoito lääkehoitojen tueksi. Lääkehoitoa on syytä jatkaa lääkärin ohjeen mukaan.

Me WellO2-tiimissä toivomme sinulle ihanaa kevään odotusta – pidetään limakalvostamme ja nenästämme huolta!

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.