WellO2 MyBreath™ – vallankumouksellinen työkalu hengityksen mittaamiseen

WellO2 MyBreath™ – vallankumouksellinen työkalu hengityksen mittaamiseen

2023 , Hengitys , Hengityskapasiteetti , Hengityslihakset , Hengitysvirtaus , MyBreath

Blogisarja – Osa 1

Hengitys vaikuttaa kehomme ja mielemme toimintaan kokonaisvaltaisesti. Hengityksen merkitys saa jatkuvasti enemmän huomiota, minkä ansiosta voidaan puhua jo hyvinvoinnin trendistä. Hengitysharjoittelulla tiedetään olevan monia myönteisiä vaikutuksia aina suorituskyvyn kasvattamisesta palautumisen tehostamiseen. Lisäksi hengitysharjoittelu tukee kehon fysiologista toimintaa ja tätä kautta helpottaa monia hengitysongelmia, kuten hengästymistä, yskää tai nenän tukkoisuutta, sekä tukee äänen kestämistä ja voi jopa vähentää kuorsausta.

Suomalainen WellO2-hengitysharjoituslaite tarjoaa turvallisen ja tehokkaan keinon kehittää hengitystä sekä tukea hengityselimistön toimintaa monipuolisesti. Uuden WellO2 MyBreath™ -älysuukappaleen ansiosta hengityksen toimintaa ja kehittymistä voi nyt myös seurata aivan uudella tavalla. MyBreath-älysuukappale tekee WellO2-hengitysharjoittelusta entistäkin innostavampaa!

Mikä on WellO2 MyBreath™ -älysuukappale?

WellO2 MyBreath™ -älysuukappale on älykäs lisäosa WellO2-hengitysharjoituslaitteeseen. MyBreath™-älysuukappaleen ansiosta voit mitata, seurata ja kehittää hengitystäsi ennennäkemättömällä tavalla kotioloissa. Sen avulla voit suorittaa hengitystestejä WellO2-sovelluksessa, johon testien tulokset tallentuvat kätevästi. Sovelluksessa voit seurata hengityksesi kehitystä, mikä lisää taatusti motivaatiota WellO2-hengitysharjoitteluun!

Säännöllisellä WellO2-hengitysharjoittelulla vahvistat hengitystäsi monipuolisesti ja tehokkaasti. MyBreath™-älysuukappaleen myötä voit seurata WellO2-harjoittelusi tuloksia ja kehittää hengitystäsi tavoitteellisesti. Kestävämmän hengityksen ansiosta voit parantaa suorituskykyäsi sekä tehostaa palautumista arjen kuormituksesta tai vaativista urheilusuorituksista.

Hengityksesi kehityksen seuraamisen lisäksi MyBreath™-älysuukappale tarjoaa mahdollisuuden tarkkailla erilaisten arjen haasteiden vaikutusta mittaustuloksiin. Sen avulla voit havainnoida esimerkiksi allergiakauden vaikutusta hengityksesi toimintaan, sekä kuinka nopeasti hengityksesi palautuu lähtötasoon toivuttuasi vaikkapa flunssasta.

OSTA WELLO2 MYBREATH™ TÄSTÄ

Mitä MyBreath™-älysuukappale mittaa?

MyBreath™-älysuukappale mittaa hengitystäsi kokonaisvaltaisella tavalla. Se mittaa hengityksesi toimintaa sekä ulos puhaltaessa että sisään hengittäessä. Tämä on vallankumouksellista, sillä aiemmat sairaalakäyttöön tarkoitetut hengityksen mittauslaitteet mittaavat hengitystä pääsääntöisesti vain uloshengityksestä. On kuitenkin hyödyllistä mitata sekä ulos- että sisäänhengitystä, sillä niillä on kehon toiminnan kannalta omat tärkeät tehtävänsä. MyBreath™-älysuukappaleella mittaat sekä ulos- että sisäänhengityksesi hengityslihasvoimaa, hengitysvirtausta ja hengityskapasiteettia.

Hengityslihasvoima parantaa suorituskykyä

Hengityslihakset liikuttavat keuhkoja ja ovat siten keuhkojen toiminnan perusta. Jotta keuhkot voivat toimia tehokkaalla tavalla ja ylläpitää elintärkeitä toimintoja, niitä ympäröiviin hengityslihaksiin tarvitaan voimaa. Hengityslihakset koostuvat kahdesta ryhmästä; sisään- ja uloshengityslihaksista. Sisäänhengityslihaksiin kuuluvat suurin hengityslihaksemme pallea sekä uloimmat kylkivälilihakset. Ne mahdollistavat tehokkaan sisäänhengityksen rasituksenkin aikana ja ovat tärkeässä roolissa suorituskykymme kannalta. Uloshengityslihaksiin kuuluvat vatsalihakset sekä sisemmät kylkivälilihakset. Ne vaikuttavat pääsääntöisesti äänenkäyttöön ja puhumiseen. Hengitystyöhön osallistuu myös lihaksia nenässä, nenänielussa ja kurkunpäässä sekä lihasryhmät niskassa, kaulalla ja selässä.

Hengitystyöhön osallistuu siis suuri määrä eri lihaksia! Hengityslihasvoima mittaa, miten hyvässä kunnossa hengityslihaksesi ovat. Sisäänhengityslihasten voima kertoo siitä, kuinka tehokkaasti jaksat hengittää rasituksessa, ja niiden voimaa kehittämällä voit parantaa suorituskykyäsi. Parempi suorituskyky auttaa sinua jaksamaan paremmin arjessa sekä onnistumaan esimerkiksi urheilusuorituksissa. Uloshengityslihasten voima puolestaan tukee äänen käyttöä esimerkiksi puhuessa tai laulaessa, jolloin äänesi kestää paremmin. Hengityselimistön optimaalisen toiminnan kannalta lihasryhmien tasapaino on tärkeää, ja siksi onkin oleellista kehittää sekä sisään- että uloshengityslihaksia.

Hengitysvirtaus kertoo ilmanvirtauksesta hengityksen aikana

Hengityslihasten kunto vaikuttaa osaltaan myös hengitysvirtauksen voimakkuuteen, eli kuinka voimakkaasti ilma pääsee virtaamaan hengityksen mukana keuhkoihin tai sieltä ulos. Hengitysvirtaus kertoo, miten esteettä ilma virtaa hengitysteissäsi, eli miten helpolta tai vaikealta hengittäminen tuntuu.

Keuhkoputkien aukinaisuuteen vaikuttavat monenlaiset tekijät, joihin keuhkoputket reagoivat supistumalla. Esimerkiksi katupöly, siitepöly tai voimakkaat hajut saavat keuhkoputkemme reagoimaan, mutta myös voimakas nauraminen tai itkeminen vaikuttavat keuhkoputkiin. Keuhkosairauksissa keuhkoputkien tulehdus supistaa keuhkoputkia. Moni astmaa sairastava onkin tottunut seuraamaan keuhkoputkien supistumistaipumusta sairaudesta johtuvan tulehdustilan seuraamiseksi. Keuhkoputkien supistuminen heikentää konkreettisesti ilman pääsyä keuhkoihin. Keuhkoputkien ilmanvirtaukseen vaikuttavat myös yleiset flunssaoireet ja tukkoisuus nenässä tai liman kertyminen keuhkoihin.

Hengityskapasiteetti rauhoittaa hengitysrytmiä

Hengityskapasiteetti kertoo keuhkojesi koosta ja tilavuudesta. Lisäksi hengityskapasiteetti osoittaa, miten suurta osaa keuhkoistasi käytät tietyllä hetkellä. Toisin sanoen hengityskapasiteetti kertoo, paljonko ilmaa saat hengitettyä hengityslihasten avulla keuhkoihisi kerralla.

Monet eri tekijät vaikuttavat hengityskapasiteettiin. Tällaisia tekijöitä ovat esimerkiksi ikä, sukupuoli, perintötekijät sekä kehon koko, eli pituus ja paino. Lisäksi hengityskapasiteettiin vaikuttavat keuhkojen ja rintarangan joustavuus sekä hengitystapa ja hengityksen syvyys.

Mitä suurempi hengityskapasiteetti sinulla on sitä rauhallisempaa hengitysrytmiä pystyt ylläpitämään. Toisaalta mitä syvempää ja rauhallisempaa hengitysrytmiä pystyt ylläpitämään sitä suurempi hengityskapasiteetti sinulla on käytössä. Rauhallinen hengitysrytmi ylläpitää ja tukee kehon palautumista, eli laskee syketaajuutta ja verenpainetta, sekä vähentää aivojen stressihormonin eritystä. Tehokkaampi syvähengitys tehostaa maksimaalisen hengityskapasiteetin käyttöä rasituksessa ja tukee tätä kautta esimerkiksi maksimaalista hapenottokykyä. Näin ollen sillä on myönteinen vaikutus suorituskykyyn, mikä tukee jaksamista arjessa sekä urheilusuorituksissa onnistumista.

MyBreath™-älysuukappale tukee kokonaisvaltaista hyvinvointia

MyBreath™-älysuukappale mahdollistaa hengityksen mittaamisen monipuolisesti. Aiemmin hengityksen mittaaminen on keskittynyt sairaalamaailmaan, eikä tavallisen, terveen ihmisen hengityksen ominaisuuksia ole juuri mitattu. MyBreath™-älysuukappale tarjoaakin kenelle tahansa loistavan mahdollisuuden mitata, seurata ja kehittää hengitystään kotioloissa.

Hengityksen kehittäminen on tärkeää, sillä kuten tiedämme, hengityksellä on ylivoimaisen merkittävä rooli koko kehomme ja mielemme kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissa. MyBreath™-älysuukappaleen ansiosta ymmärrät ja seuraat keuhkojasi ja hengitystäsi paremmin. Lisäksi tuloksiesi seuraaminen motivoi takuulla kehittämään hengitystäsi WellO2-hengitysharjoittelun avulla!

OSTA WELLO2 MYBREATH™ TÄSTÄ

Blogisarjan seuraavassa osassa tutustumme MyBreath™-älysuukappaleeseen tarkemmin sekä käymme konkreettisesti läpi älysuukappaleen käyttöönoton. Pysy kuulolla!

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.