Ei kai WellO2 jäänyt parkkiin?

Ei kai WellO2 jäänyt parkkiin?

Uusi vuosi on vierähtänyt hyvin käyntiin ja pikkuhiljaa aletaan kääntymään kohti kevättä. Alkuvuosi menee monella useasti uudenvuodenlupausten toteuttamisen merkeissä tai innostuneena tutustuessaan joululahjaksi saatuun uuteen kuntoilu- tai hyvinvointivälineeseen. 

Jos sait joululahjaksi uuden WellO2-laitteen, mutta se on jäänyt parkkiin alkuinnostuksen jälkeen, niin nyt jos koskaan on sopiva aika kaivaa se kaapista ja ottaa se osaksi arkirutiineja! 

Listasimme viisi vinkkiä, jotka auttavat ottamaan Wellon takaisin käyttöön.

 

1. Nosta WellO2 esille ja pidä se esillä

Kun laite on esillä ja näet sen päivittäin esimerkiksi keittiön työtasolla, se muistuttaa itsestään olemassaolollaan. Käyttöönoton kynnys madaltuu, kun laite on helposti saatavilla ja lähes valmiina käyttöön. Silloin ei tarvitse tehdä muuta, kuin laittaa vesi laitteeseen, laittaa osat paikoilleen ja lämmittää vesi laitteessa. Tämä vie yhteensä aikaa noin 2 minuuttia, eli hengitystään pääsee helpottamaan vain kahden minuutin valmisteluilla. 

2. Tee Wello-hengittelyä esimerkiksi televisiota katsellessa

Uudet hienot välineet jäävät usein pois käytöstä sen takia, koska välineen käyttö ei ole muodostunut vielä rutiiniksi ja käytön ajatellaan vievän aikaa pois muusta "tärkeämmästä". Tämän ajatuksen muuttaminen on osaltaan itsestään kiinni, että mitä asioita haluaa priorisoida elämässään. Hengityshyvinvointia olisi syytä priorisoida elämässä, eikä jättää sitä taka-alalle, sillä se vaikuttaa kokonaisvaltaisesti meidän oloon ja arkeen, joten tee Wello-hengitysharjoituksia esimerkiksi samaan aikaan TV:tä katsellessasi, jolloin se ei vie aikaa muusta "tärkeämmästä".

3. Merkitse kalenteriin ajat jolloin teet hengitysharjoituksia

Yksi hyvä keino tehdä satunnaisesta käytöstä rutiini, on merkata kalenteriin ylös päivät ja ajat harjoittelulle. Kun kalenteriin on merkinnyt tietyn ajan Wello-hengittelylle, harjoittelusta ei tule lipsuttua niin helposti. Harjoitusaikataulun noudattaminen vaatii etenkin alkuun itseltään hieman päättäväisyyttä, mutta pikkuhiljaa opit tekemään Wello-hengittelystä samanlaisen rutiinin, kuin esimerkiksi hampaiden pesusta.

4. Huomaa harjoittelun jälkeinen hyvä olo

Kokeile tehdä Wello-hengitysharjoittelua säännöllisesti päivittäin esimerkiksi kahden viikon verran. Huomaatko olossasi muutosta? Onko hengittäminen helpompaa? Onko tukkoisuus kenties vähentynyt? Nukutko paremmin? Onko hengitysteiden limaisuus vähentynyt? Vertaa tätä olotilaa siihen, kun et vielä käyttänyt laitetta säännöllisesti. Haluatko palata tähän olotilaan? Niinpä. Haluat siis varmasti jatkaa laitteen säännöllistä käyttöä. 

5. Lue muiden kokemuksia ja pyydä vertaistukea

WellO2-laitteen käyttäjiä on Suomessa jo kymmeniätuhansia ja jokaisella heistä on omat kokemuksensa laitteen käytöstä. Muiden samanhenkisten ja samassa tilanteessa kamppailevien kokemukset motivoivat aloittamaan laitteen käytön tai jatkamaan jo hyvin alkanutta taivalta paremman hengityksen parissa. Muiden Wello-käyttäjien kokemuksia pääsee lukemaan Facebookissa WellO2 käyttäjät-ryhmässä. 

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.