An animated person breathing fresh air

WellO2-hengitysharjoittelusta on hyötyä jokaiselle!

Tutkimusten mukaan hengityslihasten harjoittaminen

 • Lisää sisään- ja uloshengityksen ilmanvirtausta ja vilkastuttaa verenkiertoa
 • Kehittää sisään- ja uloshengityksen voimaa
 • Vähentää stressiä ja parantaa yleistä hyvinvointia
 • Auttaa omaksumaan syvän hengitystekniikan, joka vaikuttaa hyvinvointiin myönteisesti

NÄIN WELLO2 TOIMII

WELLO2 HENGITYSHARJOITUSOPAS

 • Miksi WellO2?

  • Puhdistaa keuhkoja ja hengitysteitä

   WellO2-laitteen lämmin höyry vähentää hengitysteiden ärsytystä sekä puhdistaa keuhkoja poistamalla limaa, siitepölyä sekä ilman epäpuhtauksia.

  • Helpottaa hengitystä

   WellO2-hengitysharjoittelu auttaa välittömästi avaamalla hengitysteitä.

  • Turvallinen ja helppo käyttää

   WellO2-harjoittelu on helppoa, turvallista ja nopeaa – vain viisi minuuttia aamuin illoin riittää!

  • Kehittää voimaa ja kestävyyttä

   WellO2 vahvistaa hengityslihaksia ja kehittää kestävyyttä, mikä parantaa suorituskykyä ja nopeuttaa palautumista.

 • 1. Puhalla

  Puhalla rauhallisesti laitteeseen.

 • 2. Hengitä sisään

  Hengitä sisään höyryä laitteesta.

 • 3. Toista

  Toista 3–10 kertaa, voit levätä toistojen välissä.

 • 4. Avaa

  Avaa ylähengitysteitä ja vähennä tukkoisuutta nenämaskin avulla.

 • 5. Harjoittele

  Harjoittele – vain muutama minuutti päivässä riittää!

1 / 5
 • Normaalissa käytössä aloita aina harjoittelu alimmalla vastuksella (asento 0). Kun laite on valmis käyttöön (katso käyttöohje), aloita harjoitus siten, että vedät keuhkot täyteen ilmaa ja tyhjennät ne puhaltamalla laitteeseen tasaisesti ja rauhallisesti (10–15 sekunnin aikana).

  Tämän jälkeen hengitä vapaasti muutamia kertoja, ja toista ulospuhallus kuten edellä. Tee näitä toistoja muutamia (3–10) kertoja. Tee samanlainen harjoitus, mutta tällä kertaa vedä rauhallisesti laitteesta keuhkot täyteen (noin 10–15 sekunnin aikana). Lepää toistojen välillä kuten teit edellä.

  Kun ote harjaantunut, voit tehdä harjoituksia, joissa hengität laitteeseen ja laitteesta (ulos ja sisään) vuoron perään. Välittömästi uloshengityksen (10–15 sekuntia) jälkeen vedä ilmaa sisään (10–15 sekuntia) laitteesta. Voit toistaa näitä ulos- ja sisäänhengityskertoja vointisi mukaan.

  Normaalissa käytössä suosittelemme, että pyrit tekemään 10–20 toistoa, joita ei tarvitse tehdä yhdellä kertaa, vaan useissa jaksoissa. Muista, että harjoitus voi olla raskasta, mutta sen ei tule aiheuttaa kipua tai huimausta. Jos harjoittelusta aiheutuu kipua, lopeta laitteen käyttö ja ota yhteys valmistajaan. Jos taas tunnet huimausta harjoituksen aikana, lepää toistojen välillä pidempään.

 • WellO2-laitetta voidaan käyttää kasvattamaan hengityslihasten voimaa tai kestävyyttä samalla, kun sillä ylläpidetään hengitysteiden hyvinvointia. Maksimaalisen voiman lisääminen vaatii suuria vastuksia ja lyhyempiä sarjoja, kun taas kestävyysharjoittelua tehdään matalammilla vastuksilla ja pidemmillä toistoilla.

  Harjoittelussa on syytä muistaa, että suurempia hengitysvastuksia kannattaa käyttää vain silloin, kun hengitystiet ovat muutoin terveet. Lisäksi intensiivinen hengitysharjoittelu kuormittaa hengitysteitä merkittävästi, mikä on syytä pitää mielessä esimerkiksi kilpailukauden aikana. Hyvin kuormittavia hengitysharjoituksia kannattaakin tehdä enemmän peruskuntokaudella.

  Maksimaalisen hengitysvoiman lisääminen

  TAVOITE: Pyritään lisäämään hengityslihasten maksimaalista ulos- ja sisäänhengitysvoimaa.

  ASETUKSET: Hengitysvastus: valitaan vastus noin 60 % maksimaalisesta hengitysvoimasta. Jos uloshengitysvoima on 200 H2Ocm, niin vastus tulisi olla silloin 120 H2Ocm. Tämä
  vastaa hengityssäätimen asetusta 2. Laitteen sisäänhengitysvastus on tällöin 2/3
  uloshengitysvastuksesta eli noin 80 H2Ocm. Vedenlämpötila pidetään miedolla tai
  keskilämmöllä.

  Koska maksimaalista hengitysvoimaa ei voi arvioida muuten kuin mittaamalla se
  keuhkopainemittarilla, niin oheiset arvot toimivat hyvin viitteenä harjoituksen aloittamiselle:


  o Normaalin aikuisen maksimaalinen uloshengitysvoima: 140–160 H2Ocm
  o Normaalin aikuisen maksimaalinen sisäänhengitysvoima: 80–120 H2Ocm
  o Harjoitelleen aikuisen maskimaalinen uloshengitysvoima: 180 –220 H2Ocm
  o Harjoitelleen aikuisen maskimaalinen sisäänhengitysvoima: 120–160 H2Ocm

  Näin olleen normaalin henkilön harjoitusvastus olisi 84–96 H2Ocm (asetus 2) ja harjoitelleen henkilön kohdalla vastaavasti 108–132 H2Ocm (asetus 3).

  HARJOITUS: Harjoitus tehdään toistamalla ulos- ja sisäänhengityksiä laitteesta 3–5 toiston sarjoissa siten, että ulos- ja sisäänhengitysaika on 6–10 sekuntia. Sarjojen välillä on hyvä levätä noin minuutin verran. Sarjoja tehdään 5–7.

  HUOMIOITAVAA: Harjoitusta tehdään vain kerran päivässä, 3–5 kertaa viikossa. Muutaman viikon jälkeen on syytä pitää vähintään viikon tauko harjoituksesta. Maksimivoiman lisääntyminen näkyy mittauksissa yleensä vasta kahden viikon harjoittelun jälkeen riippuen lähtötilanteesta.
  Tätä harjoitusta ei suositella tehtäväksi kilpailua edeltävällä viikolla.


  Hengityslihasten kestävyyden lisääminen

  TAVOITE: Pyritään lisäämään hengityslihasten kestävyyttä pidempien toistojen ja matalampien vastusten avulla.

  ASETUKSET: Kuten edellä, mutta nyt vastus valitaan noin 30 % maksimaalisesta hengitysvoimasta. Normaaleilla henkilöillä tämä tarkoittaa noin 40 H2Ocm vastusta
  ulos hengitettäessä ja 25–30 H2Ocm vastusta sisään hengitettäessä. Asetukseksi
  valitaan tällöin 0–1. Pidemmällä oleville vastaavat arvot ovat 50–60 H2Ocm ja asetus 1–2.

  HARJOITUS: Harjoitus tehdään toistamalla ulos- ja sisäänhengityksiä laitteesta 5–10 toiston sarjoissa siten, että ulos- ja sisäänhengitysaika on 10–15 sekuntia. Sarjojen välillä on hyvä levätä noin minuutin verran. Sarjoja tehdään 5–7.

  HUOMIOITAVAA: Harjoitusta tehdään vain kerran päivässä ja 2–3 kertaa viikossa. Muutaman viikon jälkeen on syytä pitää vähintään viikon tauko harjoituksesta. Tätä harjoitusta ei suositella tehtäväksi kilpailua edeltävällä viikolla.

Osta tuotteita

1 / 2

Aitoja ihmisiä. Aitoja tuloksia.

Olen nukkunut paremmin laitteen käytön aloittamisen jälkeen, ja tunnen myös oloni virkeämmäksi. Ennen lähestulkoon hävetti selvitellä jatkuvasti kurkkua ihmisten ilmoilla, mutta nyt olo on helpottunut. Hyvä laite se on, annan sille kerta kaikkiaan kymmenen pistettä. Hyvä ja helppo, tai savoksi sanottuna heleppo.

Testimonial Image
Star Rating Star Rating Star Rating Star Rating Star Rating

ANJA VOUTILAINEN

Kuopio

Vien sen (WellO2:n) nykyisin kaikkialle maailmassa mukanani. Minulla on ollut laite noin vuoden. Ei ole väliä mikä lämpötila, mikä kosteus, jos ääneni on hieman kuiva tai karkea, muutama minuutti tällä laitteella ja laulan kun Wienin poikakuorolainen.

Testimonial Image
Star Rating Star Rating Star Rating Star Rating Star Rating

BERNIE SHAW

Laulaja, Uriah Heep

Olemme tehneet yhteistyötä WellO2 Oy:n kanssa vuodesta 2017 lähtien, jolloin he ensikerran esittelivät meille WellO2-laitteen. Jäsenemme ovat voineet ostaa laitteen erityishintaan, ja olemme saaneet heiltä erittäin hyvää palautetta siitä, että WellO2-laite todella toimii ja auttaa heitä hengittämään helpommin.

Kaupallinen yhteistyömme alkoi vuonna 2020, kun annoimme oikeuden käyttää logoamme WellO2:n mainonnassa. Vuosien varrella yritys on onnistunut tuottamaan tieteellisiä tuloksia laitteen tehokkuudesta.

Luotamme tuotteeseen ja toivomme, että tämä keksintö tulee tulevaisuudessa auttamaan hengityssairauksista kärsiviä ihmisiä hengittämään helpommin myös kansainvälisesti. Olemme jäsen EFA:ssa – Euroopan Allergia- ja hengityselinsairauksien potilasliitossa.

Hengitysliitto on hengitysterveyden puolestapuhuja. Missiomme on edistää hengitysterveyttä ja hyvää elämää hengityselinsairauksien kanssa, jotta kaikkien meidän olisi helpompi hengittää.

Testimonial Image
Star Rating Star Rating Star Rating Star Rating Star Rating

Mervi Puolanne

Järjestöjohtaja
Hengitysliitto

Hengittelen säännöllisesti lämmintä höyryä myös ylähengitysteihin laitteen nenämaskin avulla. Erityisen tärkeää tämä on flunssakaudella kun sairastumisriski on suurempi. Olen onnistunut pysymään poikkeuksellisen terveenä kolme viimeistä harjoituskautta. Wellon käyttö on ollut yksi keskeisistä ennakoivista tavoista välttää sairastumisia.

Testimonial Image
Star Rating Star Rating Star Rating Star Rating Star Rating

KRISTA PÄRMÄKOSKI

Maajoukkuehiihtäjä